Malatya Tariminin Sorunlari Konusuldu

Malatya Tariminin Sorunlari Konusuldu

Malatya Tarim Platformu üyelerinin katilimi ile gerçeklesen istisare toplantisinda kentin tarim sektöründeki sorun ve sikintilari konusuldu.

Malatya Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birliginde gerçeklesen toplantiya Tarim Platformu üyeleri olan birlik baskanlari, dernek baskanlari, kooperatif baskanlari, kadin girisimcileri, örnek yetistiriciler ve teknik personeller katildi.

Programda bir konusma yapan Tarim Platformu ve Birlik Baskani Ihsan Akin, "Burada bulunmamizin asil amaci sorunlarimizi konusmak, istisare etmek ve çözüm önerileri sunmak. Proje, hibe ve destekler ile ilgili görüserek üreten ve üretime katkida bulunan herkesin yaninda olmak istiyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de her platformda üreticilerimizin yaninda olarak onlara destek olmaya devam edecegiz" dedi.



Gida ve su olmadan hiçbir canlinin yasayamayacagini ifade eden Akin, "Israf eden iflas eder, üreten hükmeder anlayisiyla üretmemiz ve üretene her alanda ve her anlamda destek olmamiz gerekmektedir. Burada bizler bazi zamanlarda oldugu gibi yerel yöneticilerimizden de büyük destekler bekliyoruz. Ilgili kurum ve kuruluslarinda elini degil bedenini tasin altina koymasi gerekmektedir. Üretime ve üretmeyen insanlarimizi daha çok yönlendirmemiz için her kosulda hangi sartta olursa olsun destek verip yardimci olmamiz gerekmektedir" diye konustu.

Açilis konusmasinin ardindan söz alan katilimcilar da yasadiklari sorun, sikinti ve eksiklikleri dile getirdiler. Üreticilere verilmesi gereken desteklerden bahseden katilimcilar, proje ve yapilmasi gerekenlerle ilgili kurum ve kuruluslarin kendilerine destek olmalarini istediler. Baskan Ihsan Akin ise gerekli yerlere sorunlari ve sikintilari ileteceklerini belirterek bu tür konularin yakin takipçisi olacaklarini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile