Malatya turizm envanteri tamamlanıyor

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya'nın kültür envanterinin çıkartılması için başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya'nın kültür envanterinin çıkartılması için başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 'Kültür-Turizm Çalıştayı' hazırlık çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar çerçevesinde Malatya'ya gelen bakanlık uzmanları kentteki tarihi ve turistik mekanları gezerek bilgiler topladı. Bakanlık uzmanları, incelemenin ardından Malatya Vali Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti.

Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Uzmanı Fuat Tayfun Şener, ziyarette yaptığı açıklamada, şehrin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve daha fazla tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Aynı zamanda kurumun Asya-Ortadoğu Şubesi Müdürü de olan Şener, "Buraya gelen herkes kendine göre bir şeyler bulabiliyor. Doğa, su sporları, tarihi eserler ve özellikle inanç turizmleri alanında ilçede çok ciddi bir potansiyel var. Bunu daha geniş kitlelere yaymak için bir dizi tanıtım çalışmaları yapılması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Vali Ulvi Saran ise Malatya'nın turizm potansiyelini değerlendirmek amacıyla bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi. Turizm-kültür envanteri çalışmasında son aşamaya gelindiğini belirten Vali Saran, "Malatya'nın turizm potansiyelini kalıcı bir vizyona kavuşturmak için yoğun bir çaba içindeyiz. Bir defa ileri bir bilinç, ciddi bir hazırlık gerekiyor. Potansiyel araştırması yapılması gerekiyor. Şimdiye kadar kaybedilmiş önemli bir zaman geride kaldı. Bunu telafi etmek için gerçekten çok yönlü bir biçimde çalışmamıza devam ediyoruz. Bir defa yöremizde turizm ve kültür potansiyelinin açığa çıkarılması, anlaşılması ve geliştirilmesine yönelik uygulamalar, orada yaşayan insanların kültürel kimlikleri için de gereklidir. Eğer siz çevrenizdeki kültür varlıklarının anlamını kavrayabilirseniz kendinizi de daha iyi tanımlayabilirsiniz. Bu anlamda bir çalışma başlattık. Türkiye'nin her tarafından gerçekten tarih fışkırıyor. Turizm anlamında yüksek değerde unsurlar çıkıyor. Malatya da bunlardan bir tanesi. Malatya'da kültür ve turizmin hemen her alanında çeşitliliği barındırdığını görüyoruz. M.Ö. 6 bin yıllarına dayanan bir birikim var. Doğal ve tabii güzellikleri itibariyle de önemli bir potansiyel var. Bunlar değerlendirilirse ciddi bir varlıktır. Bu çerçevede kültür-turizm envanteri için başlattığımız çalışmayı bitirmek üzereyiz. Tabi bütün bu varlıkları tanıtmak gerekiyor. Önce turizm envanteri ardından turizm master planını hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Vali Saran, Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü'yle sürdürülen ortak çalışmayla her ilçede kültürel bir bölgeyi turizme kazandırma projesi yürüttüklerini anlattı. Saran, bu çerçevede Nemrut yolu üzerinde ev pansiyonculuğu altyapısını oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile