Malatya Valisi Ersin Yazici Koltugunu Erva Çetin'e Birakti

Malatya Valisi Ersin Yazici Koltugunu Erva Çetin'e Birakti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla Malatya Valisi Ersin Yazici makamini ortaokul ögrencisi Erva Çetin’e birakti. Görevi devralan Çetin ise deprem bölgesi Malatya’da çocuklarin daha mutlu ve huzurlu bir sekilde yasamalari için park, yesil alan, kütüphane ve spor salonlarinin yapilmasi talimatini verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari kapsaminda Malatya Valisi Ersin Yazici koltugunu bir günlügüne Ögretmenler Ortaokulu 5. sinif ögrencisi Erva Çetin’e devretti. Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir ile okul yöneticilerinin de hazir oldugu devir teslim töreninde valilik koltuguna oturan ögrenci Erva Çetin, 23 Nisan’in dünyada ilk ve tek çocuk bayrami oldugunu ifade ederek, “Bize bu bayrami armagan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle aliniyorum” dedi.

Valilik koltuguna Malatya’daki tüm çocuklar adina oturdugunu ifade eden Çetin, 6 Subat’ta Malatya’nin büyük bir deprem felaketi yasadigini hatirlatarak, “Çok zor zamanlar geçirdik. Pandemide de egitimin iyilestirici gücünü görmüstük. Bu dogrultuda depremden kisa bir süre sonra Il Milli Egitim Müdürlügümüzce çesitli bölgelere konteynerler kurularak çocuklarin egitim ögretime devamini saglandi. Okullarin zamaninda açilmasini saglayan Milli Egitim Bakanligi basta olmak üzere yetkililere tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bugünün küçükleri yarinin büyükleridir’ sözünü de hatirlatan temsili Vali Erva Çetin, Malatya’da çocuklarin mutlu ve huzurlu bir sehirde yasamalari adina parklar, yesil alanlar, kütüphaneler, spor salonlari, sosyal ve sanatsal aktivitelerin yapilacagi merkezlerin açilmasina öncelik verilmesi talimatini da verdi.

Malatya Valisi Ersin Yazici ise tüm çocuklarin bayramini kutlayarak depremin yaralarini en hizli sekilde giderebilmek için gayret içerisinde olduklarini söyledi.

6 Subat öncesinde oldugu gibi Malatya’da egitimin yoluna sikintisiz devam ettigini söyleyen Valiz Yazici, “Hayatin normallesmesi adina öncelikle Malatya’da çocuklarin normallesmesi gerektigi bilinciyle hareket ediyoruz. Insallah asrin felaketini yasamis olan Malatya’mizda çok kisa sürede ayaga kalkacak. O alli sanli ve kendine yakisir günlerine hizli bir sekilde kavusacak. Bunun için 7’den 70’e herkesin destegini bekliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde sehrimizi ayaga kaldirmanin gayreti içindeyiz. Herkese görev düsüyor, valilik olarak bize de büyük görev düsüyor. Bizler de elimizden gelen gayreti gösterecegiz” diye konustu.

Temsili devir-teslim töreninde Vali Ersin Yazici, Erva Çetin’e hediye takdimi de yaparak egitim hayatinda basarilar diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile