Malatya Valisi Saran Açıklaması

Malatya Valisi Ulvi Saran, ''Anadolu Ajansı, dünyadaki devlet ajansları içinde önemli bir yere sahip'' dedi.

AA'nın 92. yıl dönümü, Malatya Büro Müdürlüğü'nde düzenlenen programla kutlandı. Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve AA Malatya Büro Müdürü Abdullah Yıldız, AA'nın 92. yıl dönümünü pasta keserek kutladı.

AA logolu pastayı kesen Vali Ulvi Saran, yaptığı konuşmada, AA'nın Malatya'nın değerlerini, kentteki güzel gelişmeleri gündeme taşımak için güzel gayretleri bulunduğunu dile getirdi. AA'nın dünyadaki devlet ajansları içinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Saran, Anadolu Ajansı'nın 92. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, ülke ve insan adına hassasiyet gösteren ajansların başında Anadolu Ajansı'nın geldiğini vurgulayarak, ''Toplumu bilen, tarafsız haber anlayışıyla gıpta ile takip ettiğimiz AA'nın 92. yıl dönümünü kutluyoruz'' dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise gazeteciliğin ana kuruluşlarından biri olan AA'nın bir okul niteliğinde olduğunu söyledi.

AA Malatya Büro Müdürü Abdullah Yıldız da, AA'nın kuruluşu hakkında bilgi vererek, 100. yıl vizyonunu anlattı. Ajansın yurt dışı açılımıyla ilgili bilgi veren Yıldız, AA'nın hedefinin dünyanın ilk 5 ajansı arasında yer almak olduğunu dile getirdi.

-Darende muhabiri Tektaş'a plaket-

AA'nın 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş da AA Darende ilçesi yurt muhabiri Aslan Tektaş'a plaket verdi.

AA'nın Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma misyonunu başarıyla yerine getirdiğini belirten Aktaş, ''Kuruluşu Cumhuriyetimizden önceye dayanan AA, milletin sesi olmayı başarmaktadır. Hızlı, güvenilir, ilkeli habercilik anlayışıyla bilgi üreterek kamuoyunu aydınlatan AA'nın Darende'mizde de hizmet veriyor olması ve bir muhabirinin bulunması ilçemiz adına bir gelişmedir. Yapılanları en güzel biçimde paylaşıp, olması istenilenleri de gerektiği şekilde hem kamuoyuna hem de bizlere aktardığınız için sizlere teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

-Sivas Belediye Başkanı Ürgüp'ten AA'ya ziyaret-

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AA'nın kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla AA Sivas Bölge Müdürü İsa Sansar'ı ziyaret ederek, yıl dönümü için hazırlanan pastayı kesti.

Ziyarette Bölge Müdürü İsa Sansar, Anadolu Ajansı'nın çalışmaları hakkında Ürgüp'e bilgi verdi. Belediye Başkanı Ürgüp de AA'nın çok güzel ve önemli haberler yaptığını ifade etti.

Anadolu Ajansı'nı yıllardır tanıdıklarını ve bildiklerini ifade eden Ürgüp, ''Yıllardan beri Türkiye'de en eski manada ajans görevi yapmış bir devlet kurumu, bir milli kurum olarak sizleri de tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Güzel haberler yapıyorsunuz. Mesela sizinle birlikte mezar taşları ile ilgili bir haber yapmıştık. Haberi okuyunca çok etkilendim'' dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Bölge Müdürü İsa Sansar, AA'nın kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan pastayı birlikte kesti. İsa Sansar, Ürgüp'e AA'nın yayınlarından armağan etti. AA personeliyle sohbet eden Ürgüp, AA çalışanlarına başarılar diledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile