Malatya Valisi Saran, Belediye Başkanı Çakır, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karaduman ve Aa Malatya Büro Müdürü Yıldız, Aa'nın 92. Yıl Dönümünü Pasta Keserek Kutladı

Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Anadolu Ajansı Malatya Büro Müdürü Abdullah Yıldız, AA'nın 92. yıl dönümünü pasta keserek kutladı.

AA'nın 92 yıl dönümü, Malatya Büro Müdürlüğü'nde düzenlenen programla kutlandı. AA logolu pastayı kesen Vali Ulvi Saran, burada yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın Malatya'nın değerlerini, kentteki güzel gelişmeleri gündeme taşımak için güzel gayretleri bulunduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nın dünyadaki devlet ajansları içinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Saran, Anadolu Ajansı'nın 92. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, ülke ve insan adına hassasiyet gösteren ajansların başında Anadolu Ajansı'nın geldiğine işaret ederek, ''Toplumu bilen, tarafsız haber anlayışıyla gıpta ile takip ettiğimiz Anadolu Ajansı'nın 92. yıl dönümünü kutluyoruz'' dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise meslek hayatına 1972 yılında Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü'nde stajyer olarak başladığını anlattı. Anadolu Ajansı'nın kar amacı olmayan bir kuruluş olduğunu hatırlatan Karaduman, ajansın Türk basınına tecrübeli gazeteciler yetiştirdiğini kaydetti.

Karaduman, gazeteciliğin ana kuruluşlarından biri olan Anadolu Ajansı'nın bir okul niteliğinde olduğunu söyledi.

AA Malatya Büro Müdürü Abdullah Yıldız da, Anadolu Ajansı'nın kuruluşu hakkında bilgi vererek, 100. yıl vizyonunu anlattı. Ajansın yurt dışı açılımıyla ilgili bilgi veren Yıldız, ajansın hedefinin dünyanın ilk 5 ajansı arasında yer almak olduğunu dile getirdi.

-Darende muhabiri Tektaş'a plaket-

Anadolu Ajansı'nın 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş da Anadolu Ajansı Darende ilçesi yurt muhabiri Aslan Tektaş'a plaket verdi.

Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma misyonunu başarıyla yerine getirdiğini belirten Aktaş, ''Kuruluşu Cumhuriyetimizden önceye dayanan Anadolu Ajansı, milletin sesi olmayı başarmaktadır. Hızlı, güvenilir, ilkeli habercilik anlayışıyla bilgi üreterek kamuoyunu aydınlatan ajansın Darende'mizde de hizmet veriyor olması ve bir muhabirinin bulunması ilçemiz adına bir gelişmedir. Yapılanları en güzel biçimde paylaşıp, olması istenilenleri de gerektiği şekilde hem kamuoyuna hem de bizlere aktardığınız için sizlere teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile