Malatya Valisi Yazici'dan Kurum Müdürlerine Kamuda Israf Uyarisi

Malatya Valisi Yazici'dan Kurum Müdürlerine Kamuda Israf Uyarisi

2024 yilinin 2. Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi Malatya Valisi Ersin Yazici Baskanliginda gerçeklestirildi. Burada konusan Vali Yazici, kamu malinin hakkaniyetli kullanilmasi uyarisinda bulunarak, “Binlerce, yüzbinlerce kisinin imkanini, parasini kullanirken eger kul hakkina giriyorsaniz isiniz zor” dedi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen yilin ikinci il koordinasyon toplantisina Vali Ersin Yazici Baskanlik etti. Kentteki tüm kamu kurum ve kuruluslarin yatirimlarinin ele alindigi toplanti öncesi söz alan Vali Ersin Yazici, devam eden ve tamamlanan yatirimlara iliskin bilgiler verdi.

Malatya’da 2024 yili yatirim programinda toplam 502 adet kamu yatirim projesinin bulundugunu belirten Yazici, uygulanan bu yatirim projelerinin 408 adedinin genel ve özel bütçeli kuruluslara ait oldugunu söyledi.

Belediyeler tarafindan yürütülen yatirim projesi sayisinin 94 oldugunu da ifade eden Yazici, projeler için tahsis edilen 9 milyar 382 milyon 672 bin TL ödenegin ise 2 milyar 758 bin TL’sin harcandigini belirtti.

Yatirimlara iliskin bilgiler verdikten sonra deprem sürecine de deginen Vali Yazici, asrin felaketinin Malatya’da olusturdugu ciddi sorunlar oldugunu da belirtti.

Halen devam eden insaatlarin oldugunu ifade eden Yazici, “Farkli boyutlarda vatandaslarimizin talepleri var bizlerden, sizlerden. Kis aylarinin olusturdugu olumsuzluklardan etkilenen vatandaslarimiza her türlü kurum ve kurulusumuz destek oldu, hepinize tesekkür ediyorum. Büyük bir sorun yasamadik, yasatmadiginiz için de tesekkür ediyorum. Simdi yazin gelmesi ile birlikte baska sorunlar baslayabilir, farkli istekler talepler olabilir. Vatandasimizin çok büyük bir afeti yasadi, yasamaya da devam ediyoruz. Mutlaka 3 büyüklügünün üstünde bir artçi deprem yasaniyor. Fakat bu sartlarda yasamamiz gerekiyor, devam ettirmemiz gerekiyor. Bizler basta ben olmak üzere burada bulunan tüm arkadaslarim bu sehrin insanlarina hizmet etmek için buradayiz. Bizimle ilgili taleplerinde ve isteklerinde daha duyarli olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Depremin yasattigi travmalar içerisinde hayatini devam ettirmeye çalisan Malatyalilara ellerinden geldiginin en fazlasini sunma mecburiyetinde olduklarini da ifade eden Yazici, “Bu noktada ben sahadayim, sik sik da dolasiyorum. Çok büyük bir tepki yok yani, küçük bazi sikayetler, istekler mutlaka var. Ama genel anlamda sundugumuz hizmetlerle ilgili ben kendimce de ölçüm yapmaya çalisiyorum, insanlar ne diyor diye. Hizmet alan insanlarimizin vatandaslarimizin ne dedigi önemli. Yani affedersiniz esek arisi gibi çalisiyoruz, çok çalisiyoruz esek arisi da çok çalisiyor bal vermiyor, bal üretilmiyorsa kusura bakmayin bosa çalisiyoruz. Dolayisiyla ben sahaya çiktigimda her türlü sorgulamayi kendi çapimda yapiyorum. Tabii ki bu bir her seyi biliyorum anlamda degil ama hizmetlerle ilgili ölçmeye çalisiyorum” dedi.

Konusmasinda kamu mallarinin israfli kullanilmasi noktasinda da kurum müdürlerini uyaran Vali Yazici, “Arkadaslar lütfen kamu malini, kamunun imkanlarini kullanirken lütfen tasarruflu olun. Hak ettiginizin ötesine geçmeyin. Lütfen kullandiginiz araçtan, sizin talimatiniz da sizin emrinizde sizin imzaniz da harcanan paradan Malatyalilarin tamaminin hakki oldugunu asla unutmayin. Ve öbür dünyaya inaniyorsaniz ki inaniyorsunuzdur, bende inaniyorum. Binlerce, yüzbinlerce kisinin imkanini parasini kullanirken eger kul hakkina giriyorsaniz isiniz zor. Inancimiz geregi yapiyoruz ya cenazelerde helallik vermeyi. Bütün Malatyalilarin helallik alma sansimiz var mi? Bence yok. Dolayisiyla size gelmis size tahsis edilmis her kurusta size tahsis edilmis araçta gereçte parada imkanda bu sehirde yasayan bütün Malatyalilarin hakki var, bunu asla unutmayiz. Lütfen kamu da tasarruf konusunun bizlerden baslamasi sizlerden baslamasi gerektigini lütfen unutmayiniz” diye konustu.

Vali Yazici’nin ardindan yatirimci kurum ve kuruluslarin temsilcileri söz alarak projelere iliskin detaylari paylasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile