Malatya Yama Dağı'na Kayak İçin Uygun Rapor Verildi

Malatya Yama Dağı'nda kayak yapılmasının elverişli olacağı raporu verilirken, kayak merkezi için 4 milyon TL ödeneğe ihtiyaç olduğu bildirildi.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada,
"Sayın Spor Bakanımız Faruk Nafiz Özak'ın Türkiye genelinde başlattığı yeni kayak merkezlerinin yapımı projesi kapsamında Malatya Valimiz Sayın Dç.Dr.Ulvi Saran'ın girişimleri ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığından Kayak Sporu Uzmanı Hasan Sağlam, İlimiz Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel ve Spor Uzmanı Orhan Altay ile Yama Dağ'ında yapılan incelemeler sonucunda 2600 metre rakımlı dağ'ın Kayak Merkezine çok elverişli olduğu kar kalitesinin ve pistin ideal olduğu tespit edildi.
Yapılması düşünülen tesisin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsisi halinde 4 milyon TL ödenek ile kullanıma açılacağı belirtildi" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:
"Bu güne kadar sadece düşünce safhasında kalan ve hayallerimizi süsleyen Kayak Merkezi projesi hayat'a geçtiğinde; Malatya, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinin de buradan faydalanacağı ve bölge kayak açısından bir cazibe merkezi haline gelecek."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile