Malatyalı 2 Kişi Yönetimde

Malatyalı 2 Kişi Yönetimde

DİSK’e bağlı Devrimci Yapı İnşaat ve Yol işçileri Sendikası Olağanüstü Kurultayı yapıldı. Kurultayda iki Malatyalı, Devrimci Yapı İnşaat ve Yol işçileri Sendikası yönetimine girdi.

Devrimci Yapı İnşaat ve Yol işçileri Sendikası Olağanüstü kurultayı, Kadıköy Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Genel Sekreter Eyüp Kantar, kongreye katılanlara teşekkür etti. Daha sonra seçimlere geçildi. Divan Başkanlığı’na DİSK Bank-Sen Sendikası Genel Başkanı Önder Atay oy birliği ile seçildi. Divan üyelerinin yerini alması ile başlayan kongrede söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, hükümetin kıdem tazminatı fonunu, esnek çalışmayı, kiralık işçi bürolarını yasalaştırmayı düşündüğünü belirterek, DİSK olarak buna şiddetle karşı duracaklarını kaydetti.

İşsizlik Fonu’nda 92 milyon liranın biriktiğini, bu paradan şimdiye kadar 9 milyon liranın işsizlere maaş olarak ödendiğini,48 milyon liranın da Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesine ek ödenek olarak verildiğini belirten Başkan Beko, işçilerin parasının işçiler için harcanmasını istedi.

Öte yandan, Elazığ 1 Nolu Şube Yol İş Sendikası’na üye olan Coşkun Kurt ve Mehmet Doğan sendikalarından istifa ederek, DİSK’ bağlı Devrimci Yapı İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası’na üye oldu. Mehmet Doğan Eğitim Sekreteri, Coşkun Kurt ise Disiplin Kurulu üyeliklerine seçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile