Malatyalılar Türkçe Olimpiyatları'nı sabırsızlıkla bekliyor

8. Türkçe Olimpiyatları'nın 2 Haziran'da Malatya'da yapılacak etkinliklerine Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) ev sahipliği yapacak. Türkçe Ol

8. Türkçe Olimpiyatları'nın 2 Haziran'da Malatya'da yapılacak etkinliklerine Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) ev sahipliği yapacak. Türkçe Olimpiyatları'nın Malatya'da yapılacak olmasının önemine değinen MAKİAD Başkanı Ömer Fatin Nalçacı, "Biliyorsunuz 2003 yılından beri yapılan Türkçe Olimpiyatları'nın 8.'sine 120 ülkeden 750 yarışmacı öğrenci katılacak. Bununla beraber Türkiye'nin ancak sayılı illerinde düzenlenecek gösteri ekibi programlarının bir ayağı Malatya'da olacak." dedi.

Türkçe Olimpiyatları'nın Malatya etkinliğine 25 ülkenin katılacağı bilgisini veren Nalçacı, "Gösteriler, 2 Haziran'da Malatya İnönü Stadyumu'nda yapılacak. İnşallah olimpiyatlar için Türkiye'ye gelen 52 öğrenciyi misafir edeceğiz. Bu program için 15 bin davetiye hazırlandı. Bu organizasyonun Malatya da yapılacak olması şehrimizin tanıtımı açısından, çok büyük şans." açıklamasını yaptı.

Türkçenin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için büyük bir emek oluşturulduğunu ifade eden Nalçacı, Türkçe Olimpiyatlarıyla ilgili şunları dile getirdi:

"En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır. Bu programların düzenlenmesinde yarışmacıların yetiştirilmesi ve hazırlanması şüphesiz yurt dışındaki Türk okullarının ve fedakar öğretmenlerimiz sayesinde olmaktadır. Bu okullar bizim dünya dilimiz. Bu sebeple bu müesseselere olan desteğimiz bana göre Türkiye'nin geleceğine yapılan en önemli yatırımdır. Elçiliğimizin ve konsolosluğumuzun olmadığı yerlerde bile olan bu müesseseler Türk iş adamlarının ülke ile ticaret irtibatını sağlamaktadır. Artık Dünyanın her yerinde ortak konuştuğumuz bir dilimiz var" Nalçacı, dilin önemine dikkat çekerek, "Dil insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsurdur. İletişim çağında kültürlerin birbirleri ile kaynaşması, farklı kültürlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmaktadır. Türkiye'nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır. Bu amaçla emeği geçenlere, destekleyenlere ve Malatya programında bizlere desteklerini esirgemeyen yöneticilerimize ve sponsorlarımıza teşekkürlerimi arz eder. Programın güzel geçmesini dilerim."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile