Malazgirt'te 19 Mayis Etkinliginde At Yarisi Yapildi

Malazgirt'te 19 Mayis Etkinliginde At Yarisi Yapildi

Mus’un Malazgirt ilçesinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri kapsaminda at yarisi yapildi. Büyük heyecanin yasandigi yarislarda dereceye girenler altin ve kupayla ödüllendirildi.

Tüm Türkiye’de oldugu gibi Malazgirt’te de 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami çesitli etkinliklerle kutlandi. Malazgirt Kaymakamligi ve Belediye Baskanligi tarafindan organize edilen kutlamalar ilk olarak belediye çarsi merkezindeki açik otopark içinde basladi.

Etkinlikler kapsaminda at yarisi yapildi. Cumhurbaskanligi himayelerinde Okçular Vakfi tarafindan yapilan Malazgirt 1071 Hipodromu’nda üç kategoride gerçeklesen kosu ilk olarak Malazgirt belediyesi kosusu, ardindan Kaymakamlik kosusu son olarak da 19 Mayis kosusu ile tamamlandi. Çesitli etkinliklerin yani sira yapilan at yarislariyla kutlamalar daha da renklendi.

Programa Kaymakam Yigit Yasar Demirer, Bulanik Kaymakami Mehmet Ilidi, Belediye Baskani Cengiz Altin, Konakkuran Belediye Baskani Abdurahman Ömeroglu, Malazgirt Cumhuriyet Savcilari Ömer Uysal ve Furkan Çagri Akar, Hakim Berat Koçak, Emniyet Müdürü Serhan Türk, kurum amirleri, ilçe halki, ögretmen ve ögrenciler katildi.

20 yarismacinin katildigi at yarisi ilgiyle izlendi. Ödülleri veren Kaymakam Yigit Yasar Demirer ve Belediye Baskani Cengiz Altin tarihi ilçemizde at yarislari etkinliklerin çok renkli geçtigini belirterek, var olan bir gelenegi canlandirdiklarini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile