Malazgirt'te Bayram Alışverişi

Malazgirt'te Bayram Alışverişi

Muş’un Malazgirt ilçesinde, vatandaşların bayram alışverişi sahura kadar sürüyor.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala vatandaşların alışveriş telaşı başladı.

Ramazan ayı ve sıcaklar nedeniyle bayram alışverişinin iftar sonrasına bırakılması çarşı merkezinde yoğunluğa neden oluyor. Özellikle giyim mağazaları vatandaşların en fazla yoğunluk gösterdiği yerler arasında birinci sırayı alırken, çarşı merkezindeki hareketlilik sabah saatlerine kadar devam ediyor. Bayram alışverişindeki yoğunluk geçmiş yıllara oranla az olurken, son günlerde çarşı merkezindeki hareketlilik esnafında yüzünü güldürdü. Geçmiş yıllarda bayrama bir hafta kala alışverişin başladığını belirten esnaf Doğan Bozkurt, “Bayram alışverişimiz birkaç gündür başladı.

Vatandaşların tercihini kazanmak öyle kolay olmuyor. Bu nedenle bizlerde vatandaşların işyerimizden mutlu ayrılması adına elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Yoğunluğun özellikle iftardan sonra oluştuğunu dile getiren Bozkurt, “Bu sene iftar öncesi alışverişte bir durgunluk söz konusu ancak iftardan sonra alışveriş, yoğun bir şekilde saat 03.00 sıralarına kadar devam ediyor. Adeta iğne atsan yere düşmez misali bu yoğunluk sürüyor” ifadelerini kullandı.

Ailesiyle birlikte alışverişe çıkan Baysal Özbek isimli vatandaş ise gündüz çok sıcak olduğu için iftar sonrasını tercih ettiklerini belirterek, “Bizlerde iftar sonra alışveriş yapmaya gidiyoruz. Gecen yıla oranla fiyatların düşük olması, haliyle bizleri daha çok memnun ediyor. Beş çocuğumun bayramlıkları için 500 TL harcadım. Yani 100 TL’ye bir çocuğu rahatlıkla giydirebiliyoruz. Geçen yıl daha fazla harcamam olmuştu" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile