Malazgirt'te YKS Heyecani Yasaniyor

Malazgirt'te YKS Heyecani Yasaniyor

Mus’un Malazgirt ilçesinde, Yüksekögretim Kurumlari Sinavinin (YKS) birinci oturumu basladi.

Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi Mus’un Malazgirt ilçesinde de YKS heyecani basladi.

Ikinci defa YKS sinavinin yapildigi ilçede adaylar sinavda ter dökerken, aileleri de okul bahçelerinde dua edip Yasin-i Serif okudu. Sinav öncesi heyecanli oldugu gözlemlenen ögrenciler iyi bir puan alarak istedikleri üniversitelere yerlesmek istediklerini ifade ederken, ilçede ikinci kez ÖSYM Merkezli sinav yapilmasindan dolayi memnuniyetlerini dile getiren aileler ise yetkililere tesekkür ettiler.

Sinavin ilçede yapilmasina sevindiklerini belirten Aleyna Esin isimli aday, “Su an çok mutluyuz. ÖSYM’nin Malazgirt’te sinav yapmasi gayet iyi oldu. Eskiden Mus’a, Tatvan’a gidiyorduk. Ya sabahin erken saatinde ya da bir gün önceden gidiyorduk. Kiminin ulasimi vardi kiminin yoktu. Gerçekten çok zordu ama simdi Malazgirt’e olmasi çok iyi oldu. Hem uyku açisindan hem de ulasim açisindan gayet iyi oldu, mutluyuz. Gelecek senelerde de burada olmasini temenni ediyoruz” dedi.

Mus’un Bulanik ilçesinden gelen Murat Yildirim isimli veli ise sinavin yakin ilçede yapilmasindan dolayi memnun oldugunu dile getirerek, sinava giren ögrencilere basarilar diledi. Yildirim, “Eskiden sinavdan bir gün önce Mus’a gitmek zorunda kaliyorduk. Daha dogrusu ögrencilerimizi götürmek zorunda kaliyorduk. Otel masraflari ve ailenin yoklugu, ögrencilerde stres, heyecan olusturuyordu. Simdi Malazgirt’te olmasi, bizim için çok avantajli. Bir de sag olsun belediye baskanimiz ögrencilere meyve suyu, su ve kek gibi ikramlar birakmis. Bu da çok güzel bir sey. Burada emegi geçen herkese tesekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile