Malazgirt Zaferi'nin 942. Yıl Dönümü Hazırlıkları

MUŞ - Türklerin Anadolu'ya girişini sağlayan Malazgirt Zaferi'nin 942. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Kırgızistan'dan getirilen 71 kıl çadır, savaşın yaşandığı ovaya kuruldu. Misafirlere dönemin atmosferi yaşatılacak.

Malazgirt Zaferi'nin üzerinden 942 yıl geçmesine rağmen her yıl daha coşkulu geçen kutlamalarda, bu yıl da birbirinden güzel etkinlikler bulunuyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muş Valiliği ve Malazgirt Kaymakamlığının ortak organizasyonuyla yaklaşık bir ay önce başlatılan hazırlıklar kapsamında Kırgızistan'dan getirilen 71 kıl çadır, savaşın yapıldığı ovaya kurulurken, çadırlarda konuk edilecek davetlilerin dönemin atmosferini yaşaması sağlanacak.

Program, tarihteki sürece uygun olarak 26 Ağustos'ta 1071'e ithafen sabah namazının kılınmasıyla başlayacak ve 1071'de savaşa ev sahipliği yapan Malazgirt Ovası, tarihinin en kalabalık günlerinden birine daha şahitlik edecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra Van, Ağrı, Erzurum, Diyarbakır, Batman, Bitlis başta olmak üzere farklı illerden binlerce kişinin katılması beklenirken, kutlama bu yıl 1071 yerine "Alparslan" adı taşıyacak.

Davetlilerin, iki gün sürecek olan program boyunca Anadolu kültürünü, mirasını tanıyacağı gezilere katılacağı ve ses sanatçısı Mustafa Ceceli'nin vereceği konserle geç saatlere kadar eğleneceği bildirildi.

Kutlama alanına çadırlar kuran Türk Kızılayının 26 Ağustos'ta 30 bin kişiye yemek dağıtımı gerçekleştireceği belirtilirken, verilecek konserler için sahnelerin kurulduğu alanda 100 seyyar tuvalet de kuruldu.

-Malazgirt Ovası'na savaş sırasında kurulan 71 kıl çadır yerleştirildi

Merkez ve Zafer Anıtı'nın bayraklarla donatıldığı ilçede, savaşın yaşandığı ovaya Kırgızistan'dan getirilen 71 kıl çadır kuruldu. Bu çadırlarda gelen misafirlerin ağırlanması ve dönemin atmosferini yaşamaları sağlanacak.

Korucuların da görev aldığı kutlama alanında AA muhabirine açıklama yapan Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, bu yılki etkinliklerin geçtiğimiz yıllara göre daha kapsamlı olduğunu söyledi.

1071'den 2071'e sözünün sadece bir slogandan ibaret olmadığını belirten Atasoy, şunları ifade etti:

"Bunları tüm Türkiye görecek ve Malazgirt bu faaliyetlerden sonra daha güzel bir ilçe haline gelecek. 2071'i bizler göremeyeceğiz ama çocuklarımız burada daha iyi şartlarda bu hizmeti alacaklar diye düşünüyorum. Çok yoğun bir katılımın olmasını bekliyoruz. Buranın birliğin, beraberliğin, huzurun, güvenin ve mutluluğun bulunduğu bir kent olduğunu vatandaşımıza göstermek amacındayız. Bu kapıdan hep beraber girdik, bu kapı hepimizin kapısı ve hepimizin kapısı olmaya da devam edecek."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile