Mali'de Kaçirilan 2 Moritanyali Serbest Birakildi

Mali'nin Moritanya sinirinda 18 Temmuz'da kaçirilan 2 Moritanya vatandasi serbest kaldi.

Mali Ordusu Halkla Iliskiler Biriminden yapilan açiklamada, kuzeybatidaki Nara bölgesinde kaçirilan Sanitasyon ve Tasima ve Bakim Isleri (ATTM) sirketinde çalisan 2 Moritanya vatandasinin serbest kaldigi duyuruldu.

Moritanya Iletisim Bakanligindan yapilan açiklamada da haber dogrulanirken, dün serbest kalan 2 kisinin saglik durumunun iyi oldugu belirtildi.

Moritanya vatandaslarinin ne karsiliginda serbest birakildigi ve kaçiranlarin kimligine iliskin ise bilgi verilmedi.

Öte yandan, Moritanyalilarla ayni anda kaçirilan Çin Ulusal Denizasiri Mühendislik Kurumunda (COVEC) görevli 3 Çin vatandasinin akibeti hala bilinmiyor.

Yine Nara bölgesinde 2017'de jandarma tugay komutani Mamadou Diawara kaçirilmis ve soförü öldürülmüstü.

Olaydan birkaç ay sonra El Kaide terör örgütüne bagli bir grup tarafindan paylasilan videoda görünen Diawara, Mali hükümetinden kendisini kaçiranlarla pazarlik yapmasini istemisti.

Diawara'nin, hala terör örgütünün elinde rehin oldugu düsünülüyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile