Mali'deki darbeyi aylar önceden bildi!

Mali'deki darbeyi aylar önceden bildi!

Daha öncede bir çok kez öngörüleri tutan Ekonomist Kaan Sarıaydın, Mali'de bugün gerçekleşen darbeyi 2 ay önceden bildi.

Daha öncede bir çok kez tutan öngörüleriyle gündemden düşmeyen ekonomist Kaan Sarıaydın, yine şaşırtmadı. Mali'de bugün yaşanan darbe girişimi dünya gündemine bomba gibi düştü.

Beyaz Tv'de yayınlanan Ferda Yıldırım'ın sunduğu Her Açıdan programına konuk olan ekonomist Kaan Sarıaydın Mali'de yaşanan darbeyi iki ay önceden tahmin etmişti.

Sarıaydın, programda yaptığı konuşmada; 'Afrika dediler, siyah hayatı dediler değil mi? Macron'un kuyruk acısı farklı Libya umrumda değil Libya zaten bizim, Macron'un korkusu AfrikaAfrika'da neler oluyor biliyor musunuz? Biz devlet olarak o kadar güçlüyüz ki artık şuna bir inanın. Yine not alın Afrika'da ayaklanmalar olacak' demişti.

Sarıaydın'ın bir tahmini daha doğru çıktı. 

NE OLMUŞTU?

Mali'nin başkenti Bamako çevresinde sabah saatlerinden bu yana yaşanan askeri hareketliliğin ardından Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın alıkonulduğu öğrenildi.

Yerel güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Keita, yerel saatle 16.30 civarında askerler tarafından Bamako'daki konutundan alındı. Keita'nın nereye götürüldüğü bilinmiyor.

Kaynaklar, daha önce Keita'nın oğlu Karim Keita ve Başbakan Boubou Cisse ile bazı bakanların alıkonulduğunu doğrulamıştı. Cisse, hükümetin resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamayla diyalog çağrısında bulunmuştu.

Şu ana kadar Meclis Başkanı Moussa Timbine, Ekonomi ve Finans Bakanı Abdoulaye Daffe ve Dışişleri Bakanı Tieble Drame'nin alıkonulduğu biliniyor.

Kati'deki askeri kamp, 2012'de dönemin Cumhurbaşkanı Amadou Toumani Toure'ye karşı düzenlenen askeri darbede önemli rol oynamıştı.

Muhalif gruplar, bu sabah eylemlerini sıkılaştıracağını açıklamış, Keita istifa etmeden geri adım atmayacaklarını duyurmuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile