Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur

KÜTAHYA - Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Kütahya Valiliğinin Leylekkürü'nde, hastane arsası için kamulaştırma çalışmasına başladığını söyledi.

Cantimur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından Simav'a yapılacak 150 yataklı modern hastanenin ödeneğinin hazır olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı'nın hastanenin Leylekkürü'ne yapılması konusunda ısrarlı olduğunu anlatan Cantimur, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili olarak arsa konusunda Simav Belediyesiyle yaşanan kriz Sağlık Bakanlığının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaatı sonucunda aşılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Leylekkürü'ndeki alanla ilgili olarak 644 Sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname hükümlerine istinaden yaptırılan imar planını sağlık tesis alanı olarak re'sen onaylamış, Simav Belediyesinin yaptığı itiraz ise 24 Temmuz'da reddedilmiştir. Bu gelişmenin ardından da Kütahya Valiliğine Leylekkürü'nde hastane arsası olacak bölümün kamulaştırılması için gerekli talimat verilmiştir. Valiliğin hastane arsasına ilişkin kamulaştırma çalışmasını tamamlamasının ardından hastane yapımı önünde son engel de kaldırılmış olacaktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile