Maliye Bakanı: 2010 bereketli yıldı, pek çok bakanlık ödeneğinin bir kısmını iade eti (1)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2010 yılında sundukları imkanların tamamının icracı bakanlıklar tarafından kullanılmadığını belirterek, "Bakanlıklarımıza

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2010 yılında sundukları imkanların tamamının icracı bakanlıklar tarafından kullanılmadığını belirterek, "Bakanlıklarımıza tahsis ettiğimiz paranın bir kısmı bize iade edildi. Bakın Ulaştırma Bakanlığı'na 3,5 milyar lira yerine 10,5 milyar lira kaynak aktardık. Bunun önemli bir bölümü bize geri verildi." dedi. Şimşek, 2011'e sorun bırakmadıklarını dolayısıyla hedeflerin çok ötesinde bir denge tutturacaklarını söyledi.

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun tertip ettiği 'Türk Ekonomisi ve İnşaat Sektörü' konulu toplantıya katılan Maliye Bakanı Şimşek, ülke ve dünya ekonomisindeki son durumu değerlendirdi. 2010'un bereketli ve beklentilerin ötesinde bir yıl olduğunun altını çizen Şimşek, "Bakın 2010'da bir ilktir. Pek çok icracı bakanlık verdiğimiz imkanların tümünü kullanamadı. Aldıkları paranın bir kısmını bize iade etti. Ekim ayında ekonomiye, bütçeye baktık ve gördük ki 2010, beklentilerin ötesinde, bereketli yıl. Bir örnek vermek gerekirse Ulaştırma bakanlığına 3,5 milyar lira yerine 10.5 milyar liralık imkan sunduk. Bu kaynağın önemli bir bölümü geri verildi." dedi.

2011'e pek sorun bırakmadıklarını ve hedeflerinin çok ötesinde bir denge tutturacaklarını ifade eden Maliye Bakanı Şimşek, "Bunun yanında ülkenin pek çok ihtiyacını araştırma geliştirme, altyapı olmak üzere ekstra fırsatlar söz konusu. Yani 2011'e sorun ötelemedik. Yükleri aşağı çekecek, hedefleri tutturacak yığınla adım attık. İnşaat sektörü açısından bakıldığında da siyasi istikrar ve piyasalardaki güven ve bunun getirdiği bütçe disiplini fiyat istikrarı düşük faiz ortamını kalıcı hale getirmeye yönelik önemli adımlardır." diye konuştu.

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yatırım hamlesine girdiğini, sektörlerin de bundan fazlasıyla nasibini aldığını vurgularken, iktidar olarak inşaat sektörünü desteklediklerini, desteklemeye de devam edeceklerini kaydetti. Şimşek, "Ülkemizde daha önce kaynakların iyi kullanılamamasından dolayı altyapı yatırımları ihmal ediliyordu. O da son senelerde önemli bir aşama kat etti. Karayollarının yanında yapılan hastaneler ve derslikler söz konusu. Biz geciktirilen tüm alanlara ilgiyle eğiliyoruz. Sektörel anlamda 2011'de kamunun ve özelin yatırımlarına katkı sunacağız. Sınırımızda yer alan ülkelerde, diğer ülkelerde yatırım ötelenirken biz daha fazla yatırım yapıyor, altyapı yatırımlarına daha fazla kaynak ayırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile