Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz kimseye model olm iddiasında değiliz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği’nin (DİGİAD) iftarına katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BDP ve PKK’ya seslenerek, “Bu hepimizin ortak geleceği. Bu sürecin diğer tarafı, terör örgütü adına konuşanlar ve siyasi partimiz BDP’nin de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı sağduyu içerisinde sürecin zarar görmemesi için gerekli katkıyı sürdürmesi gerekiyor” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Ortadoğu’da bulunan ülkelere model olmak gibi bir iddialarının bulunmadığını söyledi.

DİGİAD’ın düzenlemiş olduğu iftara, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bankı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Haberleşme Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, M. Salih Hamzaoğulları, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz ile çok sayıda iş adamı katıldı.

İftardan sonra bir açıklama yapan Binali Yıldırım, artık yeni bir döneme girildiğini belirterek, “Ama bir şeyi de akılda tutmamız lazım. Bu hepimizin ortak geleceği. Bu sürecin diğer tarafı, terör örgütü adına konuşanlar ve siyasi partimiz BDP’nin de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı sağduyu içerisinde sürecin zarar görmemesi için gerekli katkıyı sürdürmesi gerekiyor” diye konuştu.

Sürecin iyi gidilmesinden rahatsızlık duyanların olduğunu ifade eden Yıldırım, “Ama artık yeni bir döneme girdik. Onun için birbirimizin farklılıklarını değil ortak yanlarını ön plana çıkaracağız. Ayrılıklarımızı değil kardeşliğimizi ön plana çıkaracağız. Bir olacağız. Beraber olacağız ve ülkemiz hakkında, milletimiz hakkında ekilmeye çalışılan nifak tohumlarına izin vermeyeceğiz. Ama bazıları boş durmuyor. Hayatını kaybeden insanlarımız, gençlerimiz yok, şehit olan gençlerimiz yok diye bundan rahatsız olanlar var. Bunun içinde ara ara çeşitli vesilelerle ortalığı karıştırmaya çalışanlar var. Bunları da biliyoruz. Onun için de bu sürece zarar gelememesi için azami dikkati gösteriyorsunuz. Bunun için size şükranlarımızı sunuyoruz. Ama bir şeyi de akılda tutmamız lazım. Bu hepimizin ortak geleceği. Bu sürecin diğer tarafı, terör örgütü adına konuşanlar ve siyasi partimiz BDP’nin de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı sağduyu içerisinde sürecin zarar görmemesi için gerekli katkıyı sürdürmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu güne kadar terörle mücadeleye ayrılan para ile nelerin yapılabileceğini kimsenin hesaplamadığını kaydeden Yıldırım, “900 milyar dolar paramızı, bu kadar kaynağımızı terörle mücadelede harcadık, tükettik, yok ettik. ne kazandık? Hiçbir şey. Kan, gözyaşı, hezimet. 10 binlerce evladımızı da kaybettik. İnsan kaynağımızı kaybettik. İnsanlarımız arasında ayrılık ve husumet tohumları ekildi. Bakın eğer terörle mücadelede bu kadar kaynağımızı kaybetmeseydik Türkiye ne kazanacaktırın hesabını yaptınız mı? Türkiye GAP Projesi gibi en az 10 tane daha yapacaktı. Yeni yapmakta olduğumuz Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi 410 tane daha köprü yapacaktı. 20 tane nükleer enerji santrali yapacaktı. Teröre harcadığımız para ile 97 tane Atatürk Barajı daha yapabilirdik. Bunları yapamadık ve kaynaklarımızı böylece yok ettik gitti” ifadelerini kullandı.

“KİMSEYE MODEL OLMAK GİBİ BİR İDDİAMIZ YOK”
Yıldırım'ın ardından söz alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ortadoğu’da hiçbir ülkeye rol model olmak gibi bir iddialarının olmadığını belirterek, Türkiye kim ne derse desin son 10 yılda yakaladığı ekonomik performansla bu bölgede ekonomik açıdan bir ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Şimşek, “Biz bu terörle mücadeleye giden kaymaklarımızı bundan sonra insanlarımıza yatıracağız. Daha ince olduğu gibi yine alt yapımıza, ülkenin kalkınmasına argesine yatıracağız. Son 10 yıl içerisinde hakikaten bu değişim ve dönüşümle birlikte ülkemiz büyük bir saygınlık kazandı dünyada. Bu son bir buçuk ayda bu saygınlığı yok etme alanında muazzam bir mücadele var. Bu işin içerden ve dışarıdan nasıl istismar edildiğini, nasıl tezgahlandığını herkes görüyor. Şimdi ilk defa bu çözüm süreci ile birlikte Türkiye’nin sadece ekonomik olarak değil siyasi olarak da böyle bir sorunu çözerek bölgesinde ilham kaynağı olma ihtimali son derece yüksek. İlham kaynağı diyorum çünkü biz kimseye model olma iddiasında değiliz ama Türkiye kim ne derse desin son 10 yılda yakaladığı ekonomik performansla bu bölgede ekonomik açıdan bir ilham kaynağı” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile