Maliye Bakanı Şimşek: Yunanistan'ın başarısı Türkiye'nin başarısıdır, menfaatinedir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yunanistan'ın başarısının, Türkiye'nin başarısı olduğunu ve Türkiye'nin menfaatine olduğunu söyledi. Şimşek, "Biz komşumu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yunanistan'ın başarısının, Türkiye'nin başarısı olduğunu ve Türkiye'nin menfaatine olduğunu söyledi. Şimşek, "Biz komşumuz Yunanistan'ın başarılı olmasını canı gönülden destekliyoruz, arzuluyoruz. O anlamda da diyaloglar olabilir. Geçmişte de olmuştur." dedi.

Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Şimşek, bir gazetecinin, Yunanistan Maliye Bakanının Türkiye'ye mektup yazarak, "Türkiye ile ortak çalışalım" şeklindeki sorusuna, her zaman uluslararası platformlarda ve birebir görüşmelerde komşularla veya diğer ülkelerle yakın bir diyalog içerisinde olduklarını dile getirdi.

Bu konuyu o çerçevede değerlendirmekte yarar olduğunu söyleyen Şimşek, "Daha önce Başbakanımızın başkanlığında neredeyse kabinenin yarısı ile Atina'ya gidilmişti, orada bir takım görüşmeler ve anlaşmalar yapılmıştı. Bu diyalog devam ediyor. Biz tüm komşularımızın daha müreffeh, daha başarılı ve istikrar içerisinde büyümesini tercih ederiz. Çünkü bu, Türkiye'nin menfaatinedir, Türkiye'nin yararınadır. Yunanistan'ın da mevcut zorlukları aşabileceğine inanıyoruz. Önemli bir çaba içerisindeler, biz olaya o şekilde bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın sağlıklı olmasının ve hızlı büyüme trendine girmesinin Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çeken Şimşek, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin en büyük pazarı olduğunu belirterek, şunları aktardı:

"Eğer Avrupa sıkıntıya girerse Türkiye tabii ki bundan etkilenir, komşumuz Yunanistan'ın başarısı bizim başarımızdır, bizim menfaatimizedir. Biz komşumuz Yunanistan'ın başarılı olmasını canı gönülden destekliyoruz, arzuluyoruz. O anlamda da diyaloglar olabilir. Geçmişte de olmuştur."

"TÜRKİYE'NİN SORUNLARI DİYALOGLA ÇÖZÜLMELİ"

Bakan Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yeni anayasa için seçimin beklenmemesi gerektiği yönündeki açıklamalarına da değindi.

Türkiye'nin sorunlarının diyalog ile çözülmesi gerektiğini kaydeden Şimşek, birliğin ve kardeşliğin pekiştirilmesi, Türkiye'nin geleceğinin daha parlak bir şekilde sağlanması için, bütün muhalefet partileri ile sivil toplum örgütleri ile diyalogdan yana olduklarına dikkat çekti. Bu işin esasının da diyalog olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Geçmişte uzlaşmalı bir yaklaşım içerisinde olmadılar ama yeni dönemde bu türde uzlaşmalı bir yaklaşım Türkiye'nin menfaatinedir, muhalefetin de menfaatinedir. Türkiye'nin menfaatine olan her şey bizim de menfaatimizedir. Biz olaylara o şekilde bakıyoruz. Türkiye'nin sorunlarına sırtımızı dönerek kayıtsız kalamayız. Ne muhalefet kayıtsız kalabilir, ne iktidar. Hep beraber el birliği içerisinde işbirliği ve güç birliği içerisinde bu sorunların çözümü için katkıda bulunmamız lazım. Muhalefet, bu türden yapıcı bir noktaya gelmişse Türkiye kazanacaktır, bizim için önemli husustur. Geçmişte arzulanan noktaya gelinmedi."

"GAZİANTEPSPOR-BURSASPOR MAÇININ TATİL EDİLMESİNE ÜZÜLDÜM"

Gaziantepspor-Bursaspor maçı hakkında da konuşan Şimşek, maçın tatil edilmesine üzüldüğünü belirtti. Şimşek, "Maçı seyrediyordum, çok üzüldüm. Herkesin bu konuda çok dikkatli olması lazım. Kişisel hataları hiçbir şekilde bir kulübe mal edemeyiz. Gaziantep misafirperver bir şehirdir, Gaziantepspor seyircisi onurludur ve misafirperverdir. Ben defalarca maça gittim, ne kadar kaliteli bir seyircimiz olduğunu gördüm. Bazı şahsi sorunları büyütüp değişik alanlara çekmenin manası yoktur. Eminim Türkiye Futbol Federasyonu da (TFF) bu sağduyu içerisinde hareket edecektir. Sporda kardeşliği, centilmenliği ve heyecanı ön planda tutan bir şehiriz. Ben inanıyorum, Gaziantepspor bu sene başarılı olacaktır. Bu ufak tefek sorunları aşabilecektir. Orada ufak bir olay yaşanmıştır, keşke bu kadar büyütülmeseydi. Bu konudaki yorumlar da o yönde. Herkes Gaziantepspor'un son derece centilmen olduğunu tasdik ediyor. Eminim kararlar bu çerçevede olacaktır. Ama bazı kurallar vardır. Onlara bizler de uyacağız. Burada belki yerelde daha fazla tedbir almamız gerekir. Bu olay Gaziantepspor seyircisine, kulübüne ve şehrine olumsuz etkide bulunmaması için herkes üzerine düşeni yapacak." diye konuştu.

Gaziantepspor'un başarısının, Gaziantep'in ve Türkiye'nin başarısı olduğunu aktaran Şimşek, bundan sonra bu olayların olmaması için herkesin üzerine düşeni yapacağını kaydetti. Şimşek, "Ama bir takım fevri ve ferdi hareketlerin de bu kadar büyütülmemesi gerekir. Ben oradaki yaklaşımları da doğrusu ekran başında izlerken doğru bulmadım. Olan olmuştur, biz ileriye bakalım, önümüze bakalım. Gaziantepspor'un başarısı için tek yürek olalım." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile