Maliye Bakanı: Topkapı Sarayı'ndaki askeri depolar umarım 3 aya boşaltılır

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanlığı'na Topkapı Sarayı'nda bulunan askeri depoları boşaltması için üç ay süre verildiğini belirterek,

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanlığı'na Topkapı Sarayı'nda bulunan askeri depoları boşaltması için üç ay süre verildiğini belirterek, "Ümit ederim depolar bu zaman diliminde boşaltılıp Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilir." dedi.

Şimşek, yer tahsisi konusunda bir sıkıntıya mahal vermeyeceklerini, gerekeni yapacaklarını ifade etti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun tertip ettiği 'Türk Ekonomisi ve İnşaat Sektörü' konulu toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı.

Topkapı Sarayı'nda yer alan 19 askeri deponun Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisinin re'sen kaldırılıp Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildiğinin aktarılması ve kararın detaylarının sorulması üzerine Bakan Şimşek, "Topkapı Sarayı Türkiye'nin en büyük ve en tarihi mekânlarından biri. Müzede kültürel mirasımızın en önemli örnekleri yer sıkıntısından dolayı sergilenemiyordu. Bunu aşmak adına sarayda bulunan 19 askeri depoyu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis ettik. Milli Savunma Bakanlığı'nın depodaki ürünler ve askerleri gerekli yerlere konuşlandırılacak." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin "Milli Savunma Bakanlığı'ndan karara bir itiraz geldi mi?" sorusuna Şimşek, "Süreç uzadı. Fakat sonuç itibariyle tüm kurumları ikna edip depoları Kültür Bakanlığı'na tahsis ettik. Ümit ediyorum, depolar 3 ay içinde boşaltılıp devredilir." karşılığını verdi

Maliye Bakanı, yer tahsisi konusunda sıkıntıya mahal vermeyeceklerini, gerekeni yapacaklarını dile getirdi.

"Gelir Vergisi'nde yapılacak revizyon ne zaman yapılacak, nasıl yapılacak? sorusuna da Mehmet Şimşek, "Bu vergiye dair basitleştirme, modern çerçevede uygulama çalışmaları yürütülüyor. Tabii seçim sebebiyle şu an gündemimizde değil. Fakat önümüzdeki süreçte, seçim sonrasında gündemimize alacağız." sözleriyle cevapladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile