Maliye Bakanlığı Önünde Tabut Gerginliği

Ankara`da Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, Maliye Bakanlığı önünde hükümetin ‘eşit işe eşit ücret’ uygulamasını protesto etti.

Eylem sırasında tabut taşıyan göstericiler, tabutu bakanlığın önüne bırakmak istedi. Barikat kuran polis, tabutla geçmeye çalışan eylemcilere izin vermedi. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından grup taşıdığı tabutu polisin üzerinden bakanlığın bahçesine attı.
Türkiye’nin çeşitli illerinden sabah saatlerinde Ankara’ya gelen Türk Eğitim-Sen üyeleri Maliye Bakanlığı bahçesinde toplandı. "Çalışanımız depresyonda", "15 ayda memur kanunu çıkaramayanlar, kendilerine 15 dakikada kanun çıkardılar" dövizleri taşıdı. "Ek ödeme hakkımız söke söke alırız", "Vur vur inlesin hükümet dinlesin" sloganları attı. Eyleme katılanlar, ayrıca yanlarında balon, tabut ve güvercin taşıdı.

KONCUK: BİZ DE HÜKÜMETİ GÖRMEZDEN GELECEĞİİCEZ
Hükümetin ‘Eşit işe eşit ücret’ uygulamasında öğretmen, akademisyen ve diğer çalışanları görmezden geldiğini savunan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kendilerinin de hükümeti görmezden geleceğini söyledi. Kamuda ücret adaletinin sağlanması için yıllarca mücadele verdiklerini kaydeden Koncuk, "Ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılması bizim en büyük arzumuzdu. Bu noktada eşi işe eşit ücret düzenlemesi bir umuttu. Ancak düzenlemenin mevcut şekliyle kof olduğu, kamuda maaşlar arasında büyük uçurumlara yol açtığı, belli bir kesimin cebini doldurmak için hazırladığı bugün çok daha iyi anlaşılmaktadır." dedi.
Koncuk, konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleriyle ilgili Ankara dışındaki illerde stadyumlar yerine okullarda kutlama yapılmasıyla ilgili okullara gönderdiği genelgeyi de değerlendirdi.
Bakanlığın konuyla ilgili gerekçesini eleştiren Koncuk, Türkiye’de sistematik bir şekilde mili değerlere ve milli bayramlara savaş açıldığını savundu. Koncuk, başında ‘Milli’ kelimesi olan bakanlığı ve bu yaklaşımını şiddetle kınadıklarını belirtti.
Yapılan açıklamanın ardından Koncuk ve bazı il temsilcileri ellerinde bulunan güvercinleri uçurdu. Eyleme katılanlar da balonları gökyüzüne bıraktı. Tabutla eyleme katılanlar ise taşıdıkları tabutu bakanlığın önüne bırakmak istedi. Barikat kuran Çevik Kuvvet ekipleri grubun geçişine izin vermedi. Kısa süreli yaşanan arbede de tabutun polis ve eylemcilerin ellerinde bir süre dolaşması ilginç görüntüler oluşturdu. Eylemciler daha sonra tabutu polisin üzerinden barikatın içine atarak, buradan ayrıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem böylece son buldu.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile