Malkara'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Malkara'nın düşmanişgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı ile Şehitlik Abidesi'ne çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene ilçe meydanında düzenlenen etkinlikle devam edildi.

Tören kapsamında, meydandaki direkte bulunan siyah bayrak indirilerek, yerine Türk bayrağı çekildi. Kurtuluşun simgesi olarak küçük bir kız, elindeki kelepçeleri çözüp, üzerindeki siyah pelerini attı.

KaymakamErkan Karahan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve BelediyeBaşkanı Ulaş Yurdakul halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, törendeki konuşmasında, şunları kaydetti:

"Bugün, pusudaki düşman, silahını göğsüneyaslamış yüreklere ateş düşürmeyi beklerken, Mehmetçiğimizin secdeye varıpbağımsızlık için yakarışının sonuç verdiği gündür. Bugün gönüllerin her şeyi elinin tersiyle ittiği, gözlerinhiçbir şey görmediği, bedenlerin acıyı hissetmediği gündür.

Bugün bağımsızlık uğruna kadın erkek çocuk demeden şehitverdiğimiz gündür. Bugün cesurca tam bağımsızlık için başkaldırışımızınzaferinin yaşandığı gündür. Bu gurur bizim, bu zafer bizim, bu coşku bizim, bu sevinçhepimizin. Bu duygu ve düşüncelerle başta devletimizin kurucusu büyükAtatürk olmak üzere bu vatanı bizlere kazandıran tüm şehitlerimize Allah'tanrahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı, kahraman ordumuza minnetlerimisunuyorum."

İlçedeki spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin de verildiği tören, okunan şiirler ve halk oyunu ekiplerinin gösterileriyle devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile