Maltepe'de Gaziantep Rüzgari Esti

Maltepe'de Gaziantep Rüzgari Esti

Maltepe’de kebabindan katmerine, baklavasindan fistigina kadar yüzlerce Gaziantep lezzetini Istanbullularin ayagina getiren 8. Gaziantep Tanitim Günleri düzenlendi. Etkinlikte vatandaslar Antep yemeklerini yedikten sonra çektikleri halaylar ile renkli görüntüler olusturdu.

Istanbul Gaziantep Dernekleri Federasyonu tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen Gaziantep Tanitim Günleri 8’inci defa kapilarini açti. Maltepe Sahili Etkinlik alaninda düzenlenen tanitim günlerinde 300’e yakin kebabindan katmerine, baklavasindan fistigina kadar yüzlerce Gaziantep lezzeti davetlilerin begenisine sunuldu. Birbirinden renkli gösteri, yarisma ve konserin oldugu tanitim günlerinde vatandaslar çektikleri halaylar ile renkli görüntüler olusturdu.

Baklavadan altin bulma yarismasinda 3 tepsiye 3 altin gizlendi

Birbirinden renkli gösteri, yarisma ve konserin oldugu etkinliklerde 3 tepsi baklavaya 3 adet altin gizlenerek katilimcilara altin sürprizi yapildi. Ikram edilen baklavalardan birer dilim alan 3 vatandasa altin çikti.

“Her zaman sansliyim, bu sansima da inaniyorum”

Yedigi baklava diliminden altin kazanan vatandaslardan Fatma Agdu, “Her zaman sansliyim. Bu sansima da inaniyorum. Bak yarismaya girdim Allah ayagima nasibimi verdi. Çeyrek olsaydi evlenecek oglum var daha güzel olurdu. Allah herkese sans versin. Allah agiz tadiyla yemegi nasip etsin. Çok tesekkür ederim” dedi.



“Neredeyse Antep’te yaptigimiz her seyi burada da yaptik”

Vatandaslardan Dilara Çelik ise “Biz daha önce Antep’i gezmeye zaten gitmistik. Hatta planlamistik, tekrar gidelim diye ama bugün burasini görünce çok mutlu olduk. Çok güzel bir organizasyon. Neredeyse Antep’te yaptigimiz her seyi burada da yaptik. Tüm yöresel yemeklerden tattik ve kültürel aktiviteleri biraz detayli inceledik. Folklor grubunun performansi doldu. Onlarla beraber oynadik. Çok güzel bir aktivite oldu” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile