Maltepe'de Sitede Tahliye Krizi Açiklamasi Ekipler Tepkiyle Karsilandi

Maltepe'de Sitede Tahliye Krizi Açiklamasi Ekipler Tepkiyle Karsilandi

Maltepe’de bulunan Yesil Belde Sitesi için depreme dayaniksiz oldugu gerekçesiyle tahliye karari verildi. Agustos ayinda siteye elektrik, dogalgaz ve suyunun kesilmesi için gelen ve tepkiler nedeniyle geri dönen ekipler bugün tekrar siteye geldi. Site sakinlerinin tepkileri nedeniyle ekipler 28 Eylül’de tekrar gelmek üzere siteden ayrildi.



Istanbul’un Maltepe ilçesinde bulunan Yesil Belde sitesindeki binalardan iddiaya göre 10 yil önce karot örnekleri alindi ve yapilan incelemede sitenin depreme dayaniksiz oldugu tespit edildi. Daha sonra site sakinlerinin evlerinin 145 metrekare olmasina ragmen emsal olmamasindan dolayi 66 metrekare ev yapilacagi söylendi. Site sakinleri bu duruma itiraz etmelerine ragmen tebligat yapilarak dairelerin 120 gün içinde bosaltilmasi istendi. 120 günlük sürenin dolmasinin ardindan ekipler, Agustos ayinda siteye elektrik, dogalgaz ve suyunun kesilmesi için gelen ekipler tepkiler nedeniyle geri döndü.

Bugün ekipler tekrar elektrik, dogalgaz ve suyunun kesilmesi için siteye geldi. Site önünde toplanan ve olaya tepki gösteren site sakinleri, sloganlar atarak olaya tepki gösterdi. Ekipler 28 Eylül tarihinde tekrar gelmek üzere siteden ayrildi.

"Bizim burada yasamamizi imkansiz hale getirerek siteyi terk etmeye zorlamaktadir”

Site sakinleri adina açiklama yapan Sezai Ersin, “3 Agustos tarihinde Maltepe Belediyesinin 17 Temmuz tarihli, elektrik ve sularimizin kesilecegi bildirimi geregi sitemize gelen ekipler itirazlarimiz neticesinde kesme emrinin ileri tarihe alindigini belirterek gitmislerdir. Bunun üzerine Maltepe Belediyesi resmi sitesinde bizleri magdur etmeyeceklerini ve bize destek olacaklarini kamuoyuna basin bülteni ile duyurmustur. Burada hedeflenen sey, sitemizin kentsel dönüsümüne engel olan imar emsalimizin Maltepe imar plan notlarinda belirtilen emsal artisi için gerekli süreni tamamlanmasi ve bu süre zarfinda insanlarin magdur edilmesini önlemekti. Fakat hakkinda suç duyurusunda bulundugumuz kooperatif baskanligi ve üyeleri süreci bozmak amaciyla belediye üzerinde baskilar olusturarak bizim burada yasamamizi imkansiz hale getirerek siteyi terk etmeye zorlamaktadir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile