Maltepe'den Esenyurt'a Yardim Eli

Maltepe'den Esenyurt'a Yardim Eli

Maltepe Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, Istanbul Esenyurt’ta yasanan sel felaketinin ardindan vatandaslarin yardimina kostu.



Maltepe Belediyesi, Esenyurt’ta yasanan sel felaketinin ardindan sel magduru vatandaslarin yardimina kostu. Belediyenin Temizlik Isleri Müdürlügü’ne bagli bir ekip, olay yerine giderek ekipman destegi ile birlikte tahliye ve temizlik islerine yardim etti. Meteoroloji ve AFAD’in uyarilarinin ardindan Istanbul’da tahmin edilen ve gece saatlerinde baslayan siddetli yagis megakentin her iki yakasinda da etkili oldu. Saganak yagis, Esenyurt ilçesinde gecenin ilerleyen saatlerinde etkili oldu. Yagisla birlikte sel sulari yollari doldururken, birçok ev ve isyerine de su basti.

Dere tasti, ev ve is yerlerini su basti

Ilçede bulunan Haramidere’nin tasmasiyla birlikte dere çevresinde bulunan vatandaslarin evleri zarar gördü. Akçaburgaz Mahallesi 3137 Sokak içerisinde bir fabrikada ise 4 isçinin mahsur kaldigi bildirildi.

Esenyurt’ta sel bilançosu, gün aydinlandiginda ortaya çikti. Haramidere’de yasanan taskin sonucu Pinar Mahallesi ve Yesilkent Mahallesi’nde çok sayida ev ve isyerini su basti, sokaklar sular altinda kaldi. Araçlar sel sularinin içerisinde kalirken, bodrum katlarindaki daireleri sular altinda kaldi. Istanbul Valiligi tarafindan yapilan açiklamada Esenyurt’da toplam 18 mahalle, 134 konut, 115 isyeri, 3 fabrika, 1 dernek binasi ve 1 cami zarar gördügü belirtildi. Maltepe Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, yetkililer tarafindan belirlenen yardim edilmesi gerekli noktalarda çalismalarini gün boyunca sürdürdü.

Ekipman ve personel destegi

Maltepe Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan ev ve isyerleri selden zarar görenlerin malzeme tahliyesi yapilirken, belirlenen birçok noktada da temizlik ve çamurdan arindirma çalismalari yapildi. Temizlik Isleri Müdürlügü yasanilan felakete personel, malzeme ve çöp taksi göndererek dayanisma sergiledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile