Mamak Belediye Baskani Köse Açiklamasi 'ANKAPARK'ta Olusan Kamu Zararinin Ödenmesi Için Suç Duyurusunda Bulunacagiz'

Mamak Belediye Baskani Köse Açiklamasi 'ANKAPARK'ta Olusan Kamu Zararinin Ödenmesi Için Suç Duyurusunda Bulunacagiz'

Mamak Belediye Baskani ve AK Parti Ankara Büyüksehir Belediyesi Grup Baskanvekili Murat Köse, AK Partili meclis üyeleri ile birlikte 18 Temmuz’da Ankara Büyüksehir Belediyesine devredilen ANKAPARK’ta basin açiklamasi yapti. Köse, "ANKAPARK’ta olusan kamu zararinin ödenmesi için suç duyurusunda bulunacagiz” dedi.

Maliyeti 801 milyon dolar olan ve 18 Temmuz’da Ankara Büyüksehir Belediyesine devredilen ANKAPARK’ta basin açiklamasi düzenleyen Mamak Belediye Baskani ve AK Parti Ankara Büyüksehir Belediyesi Grup Baskanvekili Murat Köse, parkin bu hale gelmesinde sorumlu olan herkesin adalet önünde hesap vermesi gerektigini belirterek, ”2019 Mart ayinda açildiginda ANKAPARK, yüz binlerce kisinin ziyaret ettigi Avrupa’nin en büyük, dünyanin ise ikinci büyük parkiydi. Su an gördügümüz manzarada ise ANKAPARK bir bölümü ile aslinda hayalet bir parka dönüstürülmeye çalisilmis. ANKAPARK’a yapilan yatirim ve Ankarali hemserilerimizin milyonlari ve milli servet çürütülmüs ve heba edilmis durumda. Burada tam bir ihmal ve is bilmezlik ile olusan kamu zarari söz konusudur. ANKAPARK’ta olusan bu kamu

zararinin bir an evvel tespit edilerek sorumlularin adalet önünde hesap vermesi lazim. Avrupa’nin en büyük tema parki olarak insa edilen ve hizmete açilan, aylarca yüz binlerce insanin gelip ziyaret ettigi ANKAPARK’in enkaz haline getirilmesinin sorumlusu Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’tir. Ankara Büyüksehir Belediyesi meclisinde bir önerge vererek, komisyon marifeti ile ANKAPARK’ta olusan zararin tam olarak tespit edilmesi ve sorumlularin cezalandirilmasi açisindan olusan kamu zararinin ödenmesi konusunda Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunacagimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Sürekli güvenlik kameralariyla izlenen tesis içerisinde hirsizlik olaylari nasil olur”

ANKAPARK’ta yasanan hirsizlik olaylarina da deginen Köse, “Ankara Büyüksehir Belediyesi yönetimi maalesef enkaz edebiyati yaparak ANKAPARK’i enkaza çevirmistir. Mansur Yavas, verdigi sözlerin hiçbirini tutmadigi gibi milli servet olarak insa edilen ANKAPARK gibi böylesine devasa bir projeyi maalesef siyasi hirsi ugruna devri sabik haline dönüstürerek enkaz haline dönüstürmüstür. Buradaki tüm oyuncaklar ve tüm donanimlar Anitlar Kurulu tarafindan tescil edilerek buraya koyulmustur. Burada tahrip edilen donanimlarin tamami aslinda tescillidir ve önce Ankara Büyüksehir Belediyesi ve devaminda da Atatürk Orman Çiftligi’nin malidir, aslinda burasi milletin malidir. ANKAPARK’taki oyuncaklar ve donanimlar bu süreçte en azindan korunmaliydi. Burada bulunan malzemelerin dogal ortamdan etkilendigini ifade ediyorlar. Dogal ortamdan etkilenmesinin önüne geçilmeliydi. Özellikle disarida bulunan oyuncaklar yagmurdan, kardan ve günesten etkilenmemeleri için çok basit tedbirler alinabilirdi. ANKAPARK’ta çok sayida hirsizlik oldugunu kendileri ifade ettiler. Ankara Büyüksehir Belediyesi, ANFA Güvenlik tarafindan 24 saat korunan ve güvenlik kameralariyla izlenen böyle bir tesis içerisinde nasil olur da hirsizlik olaylari olur bunu anlamak mümkün degil. Bununla ilgili bir arastirma önerisi verecegiz” dedi.

Açik otobüsle ANKAPARK içerisinde incelemelerde bulunan Baskan Köse, basin açiklamasinin ardindan AK Partili Büyüksehir Belediye Meclis üyeleri ve Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik ile birlikte parkin bir kismini da yürüyerek gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile