Akgül, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı atölyeleri ziyaret ederek, personelden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üretim yaparak en az masrafla malzeme ürettiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Atölyelerimizde üretilen malzemeler ilçe genelindeki park, bahçe, yeşil alan ve sosyal tesislere monte edilerek hizmete sunuluyor” dedi
Malzeme üretim atölyelerinin kapasitesinin artırıldığını belirten Akgül, “Atölye sayımızı artırarak daha çok üretim yapacağız. Marangozhaneden boyahaneye, demir atölyesinden tamirhaneye birçok atölyemizde üretiyoruz ve tamir ediyoruz. Böylece büyük bir mali yükten kurtulmuş oluyoruz” dedi.
Mamak Belediyesi, tüm kent mobilyaları ve sosyal donatı alanlarının her türlü materyalinin üretildiği atölyelerinin kapasitesini artırarak, yatırımlarda kendi üretim ve iş gücü kaynaklarını daha etkin kullanıyor. Atölyelerde yılda 2 bin tane bank, 2 bin çöp kovası, 50 tane kale direği, 60 tane basketbol potası, 100 takım spor aleti, 150 adet kamelya, 100 adet pergole, 120 adet piknik masası, 25 takım oyun grubu, bin metre merdiven korkuluğu ve ayda 10 adet otobüs durağı imal ediliyor. Marangozhaneden, kaynakhaneye, boyahaneden tamirhaneye birçok atölyesi bulunduğu gibi belediyeye ait iş makineleri ve araçların da bakım ve onarımları yapılıyor .
Mamak Belediyesi Üretimde Sınır Tanımıyor
Mamak Belediyesi, park ve bahçelerde kullandığı çöp kovası, bank, çardak, spor aletleri, çocuk oyun gurupları, piknik masası hatta otobüs duraklarını bile kendisi üretiyor.