Mamak'ta Kurban Hazirliklari Basladi

Mamak'ta Kurban Hazirliklari Basladi

Mamak Belediyesi, Ortaköy kurban alaninda bayram hazirliklarina basladi. 170 dönüm alan üzerine kurulan kurban satis ve kesim alani her türlü ihtiyaca cevap verecek sekilde düzenleniyor.

Pandemi öncesi 350 çadir ile hizmet veren Mamak Belediyesi Ortaköy Kurban Alani’nda bu yil da geçtgimiz yil oldugu gibi yüzde 50 kapasiteyle hizmet verilecek. En fazla 156 çadir kurulacak olan alanda hummali çalismalar basladi.

Kurban Satis ve Kesim Alani’nda bakim, onarim ve yenileme çalismasi gerçeklestiren Mamak Belediyesi, tesisin tam kapasite ile hizmet verebilmesi için çalismalarini sürdürüyor. Pandemi süreci nedeniyle önlemleri siki tutan ekipler, kurbanliklar gelmeden önce alana kurulacak çadirlar arasinda sosyal mesafeyi ayarlayarak, 2 metre bosluk birakti. Korona virüs tedbirlerini elden birakmayan ekipler, kurban saticilari ve alicilarinin el hijyenine dikkat etmesi için çadir önlerine su hatti çekerek, musluklar bagladi. Tesisin genel temizligi ve peyzaj düzenlemesi devam ederken, ilaçlama çalismalariyla hijyen de saglaniyor.

Vatandaslarin ihtiyaçlarina cevap verecek çalismalarin eksiksiz devam ettigini belirten Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Düzen içinde, temiz ortamda kurban satisi ve kesimi yapilabilmesi için elimizdeki bütün imkanlari sunacagiz. Kurban Bayrami öncesinde vatandaslarimiz, her tür saglik kontrollerinin yapildigi bu alandan gönül rahatligiyla kurbanlarini alabildikleri gibi modern ve usulüne uygun bir sekilde kesim de yapabilecek” dedi.

Kurban satis ve kesim alaninda çalismalar tamamlandiktan sonra kurbanliklar alana girmeden önce çadirlarda dezenfeksiyon çalismasi yürütülecek. Alanda yapilacak dezenfeksiyon ve sinek ilaçlama çalismalari bayram sonuna kadar devam edecek.

Kurban pazarina giris yapacak kurbanliklarin görevli zabita ekipleri ve uzman veteriner hekimlerin kontrolünden geçerek alana giris yapacagini ifade eden Baskan Köse, “Tüm halkimizin rahat ve huzurlu bir Kurban Bayrami geçirmesi için belediye olarak çalismalarimizi devam ettiriyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile