Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ASAT binasında düzenlenen protokolde yaptığı konuşmada, önceki belediye yönetiminin Manavgat suyu protokolünü iptal ettiğini söyledi.
Manavgat Çayı ve Oymapınar Barajı su kaynaklarının 4,7 milyar metreküp su potansiyeline sahip olduğunu belirten Türel, "Bu su kalite olarak marketlerde satılan sudan daha kalitelidir. Bu proje Antalya ve çevresinin 2070'e kadar su ihtiyacını karşılayacaktır" dedi.
Manavgat içme suyu tesislerinin ilçenin doğusu ve batısında yer alan tüm yerleşim yerleriyle turizm tesislerinin su gereksinimlerini karşılanacağını ifade eden Türel, şunları kaydetti:
"Tesisleri devralarak Manavgat'ın yakın havzasındaki su ihtiyacının giderilmesini sonuca ulaştırmayı planlıyoruz. İki etaplı yatırım programıyla bu projeyi hayata geçireceğiz. Birinci etapta Manavgat'ın batısındaki Ilıca, Evsenseki, Boğazken, Belek ve doğusunda Kızılağaç, Kızılot, Okurcalar, Avsallar, İncekum, Türkler, Payallar ve Konaklı olmak üzere toplam 80 kilometrelik iletim ve şebeke hattından ibarettir. İkinci etapta ise Antalya merkez içme kullanma suyunun 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak ve 10,5 metreküp saniye suyun Oymapınar Barajı'ndan Antalya'ya kadar cazibe ile getirilmesi mümkün olacaktır."
Konuşmanın ardından Başkan Türel, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ve ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay arasında Manavgat içme suyu tesislerinin ASAT'a devredilmesiyle ilgili protokol imzalandı.
Manavgat'ın İçme Suyu Tesisleri Asat'a Devredildi
Manavgat içme suyu tesislerinin Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) devri protokolü yapıldı.