Manavgat Kati Atik Transfer Istasyonu Bitme Asamasinda

Manavgat Kati Atik Transfer Istasyonu Bitme Asamasinda

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Nisan ayinda temeli atilan Manavgat Kati Atik Transfer Istasyonu tamamlanma asamasina geldi.

Baskan Muhittin Böcek’in planli, kuralli, kimlikli bir Antalya hedefi dogrultusunda çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi’nin daha temiz ve saglikli bir Manavgat için yapimina basladigi kati atik transfer istasyonu bitme asamasina geldi. Manavgat Belediyesi’nden tahsisi gerçeklestirilen Pazarci Mahallesi’ndeki 6 bin metrekare alanda insa edilen Kati Atik Transfer Istasyonu Manavgat’a hem kazanç hem de temiz bir çevre saglayacak.

"Atiklardan enerji"

Kamyonlarla Manavgat ilçesindeki mahallerden toplanan yaklasik günlük 450-500 ton evsel kati atik, insaati bitme asamasina gelen kati atik transfer istasyonuna getirilecek. Buradan da Manavgat Kizildag Gögü mevkiinde bulunan kati atik depolama sahasina Antalya Büyüksehir Belediyesi tirlari ile transfer edilecek. Böylelikle küçük çöp kamyonlarinin Kizildag’a gitmesine gerek kalmayacak, tasarruf saglanmis olacak. Ayrica burada bulunan enerji tesisinde bertaraf edilen evsel kati atiklardan enerji elde edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile