Manavgat Kaymakamlığı, Köprülü Kanyon`un Turizm Bölgesi Olmasını İstiyor
Antalya Manavgat Kaymakamlığı, etkin ve nitelikli turizm hareketliliği oluşması için yılda bir milyon insanın su sporları yaptığı Beşkonak Köprülü Kanyonu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgesi içine alınmasını önerdi.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bölgede mülkiyet sorunu nedeni ile tam kapasiteli ve etkin rafting, su sporları ve eko turlarının yapılamadığını söyledi. Milli Parklar sınırı içindeki Beşkonak Köprülü Kanyon`a yılda 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting yapmaya geldiğini belirten Bulgurlu, bölgedeki raftingciler arasında bütünlük ve marka değeri oluşturulmadığını savundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın, bölgenin rafting, doğa sporları ve su sporlarında marka olması için kanyonu turizm bölgesi alanı içine alması gerektiğinin altını çizen Bulgurlu, Köprülü Kanyon`un markalaşma zamanının çoktan geldiğini söyledi.
Bulgurlu, "Beşkonak Köprülü Kanyon`a yıllık bir milyon yerli ve yabancı turist rafting ve su sporu yapmaya gelmese de bölge turizm bölgesi içine alınmadığı için marka değeri oluşmamış. Bölgede su sporlarında dünyada söz sahibi olmamız, kanyonu acilen turizm bölgesi içine almamız gerekir. Marka değeri oluşmadığı için düşük fiyattan su sporu yapılıyor. Ayrıca bölgenin coğrafi, iklim ve jeolojik yapısı her türlü doğa sporları yapımına ve eko turizmine elverişli." diye konuştu.
Su doğal kaynağı bakımından Antalya`nın en zengin ilçesinin Manavgat olduğuna dikkati çeken Bulgurlu, ilçede sınırları içinde Manavgat ve Oymapınar barajlarının bulunduğunu, Naras Barajı’nın ise yapımının devam ettiğini hatırlattı. Bulgurlu, 64 kilometre kıyı bandına sahip Manavgat`ın su zengini bir ilçe olmasına karşı liman başkanlığı bulunmamasının büyük eksiklik olduğuna değindi. Bulgurlu, yıllık ortalama 4 milyon turistin bölgeye 3 milyar dolar ekonomik girdi sağlandığını da sözlerine ekledi.