Manavgat Şelalesi tesisleri yılın 12 ayı açık olacak

Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi bayram süresince açık olacak. Manavgat Şelalesi işletme şefi Tekin Başoğlu, çağlayanda hizmet vermeyi 9,5 aydan 12 aya

Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi bayram süresince açık olacak. Manavgat Şelalesi işletme şefi Tekin Başoğlu, çağlayanda hizmet vermeyi 9,5 aydan 12 aya çıkardıklarını belirtti.

Kurban Bayramı süresince çağlayanda yerli ve yabancı turistlere hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Başoğlu, kasım ayında havaların güneşli geçmesiyle ziyaretçi sayısının memnuniyet verici durumda olduğunu söyledi. Şelaleye gelen turist yoğunluğunu genelde Alman turistler ile Orta ve Kuzey Avrupa ülke vatandaşlarının olduğunu belirten Başoğlu, aktif sezonun sona ermesiyle Rus ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülke vatandaşlarında ise azalma olduğunu kaydetti. Başoğlu, "İşletmelerimizde yılın 12 ayı hizmet vereceğiz. Geçen yıl şelalede 20 Kasım'da sezonu kapatmıştık. Bu yıl kapatmıyoruz. Kışın da gelen ziyaretçilerimize hizmet vereceğiz." diye konuştu.

Manavgat'ın Sarılar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, geçen yıl çağlayanı 720 bin kişinin zyaret ettiğini, bu sene ise 850 bin olmasını tahmin ettiklerini söyledi. Şelaleyi 2000'li yılların başında ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 1 milyon olduğunu belirten Ersoy, 3 yıl önce yaşanan kuraklığa bağlı su sıkıntısıyla 550 bine düştüğünü, son 15 aydır ise 1 milyona doğru yeniden yükselmeye başladığını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile