Manavgat'ta Çay Taştı, Köyler Ve Tatil Siteleri Sular Altında Kaldı

Manavgat'ta Çay Taştı, Köyler Ve Tatil Siteleri Sular Altında Kaldı

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Karpuz Çayı'nın taşması sonucu, bazı köyler ile tatil siteleri sular altında kaldı.

Manavgat'ı 5 gündür etkisi altına alan sağanak yağış, taşkınlara neden oldu. Kızılot beldesindeki Karpuz Çayı'nın taşması nedeniyle Hacıobası, Karaöz köyü ve Kızılot beldesinin bir bölümünde bazı evleri su bastı. Hacıobası köyünde bazı evlerin ilk katlarını su bastı. Köy halkı su basan evlerden bazı vatandaşları ve bir köpeği botlarla kurtardı. Köyde bulunan birçok sera ve araziler tamamen sularla kaplandı. Halil İbrahim Kaya isimli vatandaşın evi ve arabası sular altında kaldı. Halil İbrahim Kaya, "Bu
taşkınların sebebi Karpuz Çayı'nın ıslah edilmemesidir. Yıllardır bu çileyi çekiyoruz. Yıllardır dilekçe vermemize rağmen devlet yetkileri yeterince ilgilenmiyor. Çocuklarımızı güç bela kurtardık" dedi.
Hacıobası Köyü Muhtarı Hasan Ali Gül ise, çayın taşması sonucu köyde bazı evlerin, arazilerin ve seraların sular altında kaldığını söyledi. 5 evin sular altında kaldığını belirten Gül, evlerdeki vatandaşları botlarla kurtardıklarını ifade ederek, "2 araç sular içinde kaldı. Selin araçları sürüklememesi için halatlarla bağladık" dedi.
Kızılot Beldesi sınırları içerinde bulunan Ankara Ticaret Odası (ATO) sitesinin büyük bölümü ile içinde yüksek yargı üyeleri ve kamuya ait dairelerin de bulunduğu tatil siteleri de sular altında kaldı.
Karaöz Köyünde ise Nifrit Deresi'ni besleyen Değirmen Deresi ve Ali Boğlu Deresi ve Gökböğet Deresi'nde suların yükselmesi sonucu 400 dönüm araziyi su basarken, su bazı evlerin girişlerine kadar geldi. Karaöz Köyü Muhtarı Mustafa Yıldırım, "Derelerde ağaçların toplanması ve suların yükselmesi sonucu su taşkınları oluştu. Derelerde ıslah ve temizleme çalışması yapılması gerekiyor. Bazı evlerin birinci katlarında su taşkını oluştu" dedi.
Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, yağışın bu şekilde devam etmesi halinde Antalya-Konya ve Manavgat-Alanya karayolunun gece saatlerinde trafiğe kapanabileceğini söyledi. Manavgat Irmağı'nda taşkın riski olmadığını belirten Kaymakam Türkoğlu, bazı köylerde taşkınların meydana geldiği söyledi. Gece saat 03.00 sıralarına kadar yağmur yağışının şiddetli şekilde devam edeceği belirten Türkoğlu, "Karpuz ve Alara çaylarında sular yükseldi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekir. Karpuz
çayının yükselmesi nedeniyle Hacıobası köyünde bazı evler ve araziler de su taşkını oluştu. Yağışın devam etmesi halinde D400 karayolu ve Antalya-Konya karayolu geçici olarak trafiğe kapatabiliriz. D400 yolunda bulunan ATO sitesi ve Hacıobası köyünde su taşkını olan evlerdeki vatandaşlarımız jandarma ve vatandaşların yardımı ile kurtarıldı" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile