Manavgat'ta Evlenecek Çiftler, Evlilik Öncesi Evop'a Yönlendirilecek

Manavgat'ta Evlenecek Çiftler, Evlilik Öncesi Evop'a Yönlendirilecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde belediyeler, evlenecek çiftlere Evlilik Okulu Projesi(EVOP) sertifikalarının olup olmadığını soracak.

Manavgat Kaymakamlığı, hazırladığı EVOP ile evlenecek çiftlere, eşler arası sağlıklı iletişim ile ailenin korunması hakkında bilgilendirme yapıyor. Kurslara gösterilen ilgi 2 dönem kurs kayıtlarını başlattı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat merkez ve 9 belde belediye başkanlarının nikah kıyma merasimlerinde evlenecek çiftlere EVOP sertifikaları sormaları uyarısında bulundu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, EVOP kursuna katılan evlenecek çiftlere evlenmelerinde her konuda yardımcı olacaklarını söyledi. Aile kurumun da eşelerin birbiriyle aynı dili konuşma ve sağlıklı iletişim kurmada evlilik öncesi eğitimden geçmelerinin önemli olduğunun altını çizen Sözen, kutsal aile yuvasının sağlam temeller üzerine kurulması halinde eşler arasında her zaman sağlıklı iletişim ve huzurun olacağını kaydetti. Sözen, 'Evlenecek olan eşlerin, evlilik öncesi kursla aile kurmanın önemi ve ailenin korunması hususunda bilgi sahibi olması çok önemli. Nikah kıymada EVOP hassasiyeti göz önünde bulunduracağız. ' dedi.

Bulgurlu, aile iletişim uzmanı Arif Özutku'nun verdiği 1. dönem EVOP kursunda 202 kursiyere sertifika verdiklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile