Manavgat'ta Narenciye Üreticisi Sıkıntılı

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde düzenlediği basın toplantısında narenciye fiyatlarına dikkat çekti.

Manavgat'ta yaklaşık 20 bin dekarlık alanda narenciye üretimi yapıldığını belirten Başkan Metin, ilçede bu yıl yüzde 20 artışla 750 bin ton narenciye üretimi gerçekleştiğini ve fiyatların geçen yıla göre yarı yarıya düştüğünü söyledi.

Özellikle portakalın geçen yıl kilosunun 40 ila 55 kuruş arasında satıldığını ifade eden Metin, "Bu yıl fiyatlar 20 ila 25 kuruş arasına geriledi. Bu düşük fiyata rağmen üreticilerimiz elindeki portakalı satmakta zorlanıyor. Üretimde sıkıntı yok ama tüketimde sıkıntı yaşanıyor. Çiftçimiz, üreticimiz çok zor durumda" diye konuştu.

Metin, sözlerine şöyle devam etti:
"Vatandaşlarımızı, asitli meşrubatlar yerine portakal suyu ve nar suyunu içmeye davet ediyoruz. Otellerimizde, lokantalarımızda, okullarımızda ve birçok yerde sıkma narenciye suyu verilmesini öneriyoruz. Özellikle belediyelerimiz belli noktalara portakal, nar suyu sıkma makineleri kurup halka dağıtabilir. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp okullarda öğrencilerimize portakal suyu dağıtmayı düşünüyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile