Manavgat'ta Tarım Alanları Su Altında Antalya

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Karpuz Çayının taşması sonucu Hacıobası ve Karaöz köyleriyle Kızılot beldesinde bazı evleri su bastı, tarım alanları sular altında kaldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Karpuz Çayının taşması sonucu Hacıobası ve Karaöz köyleriyle Kızılot beldesinde bazı evleri su bastı, tarım alanları sular altında kaldı. 
Hacıobası köyünde alt katını su basan bir evde mahsur kalan vatandaşla köpeği, jandarma tarafından botla kurtarıldı.
Evini su basan Halil İbrahim Kaya, evinin yanı sıra otomobilinin de sular altında kaldığını belirterek, 'Taşkının sebebi Karpuz Çayının ıslah edilmemesidir. Yıllardır bu çileyi çekiyoruz. Dilekçe vermemize rağmen yetkililer, Karpuz Çayını ıslah etmediler' dedi.
Hacıobası Köyü Muhtarı Hasan Ali Gül de Karpuz Çayının taşması sonucu beş evin yanı sıra tarlaların ve seraların sular altında kaldığını, evin üst katlarına sığınan bazı vatandaşları botlarla kurtardıklarını söyledi. Sular altında kalan iki otomobili sel sularının sürüklememesi için halatlarla bağladıklarını anlatan Muhtar Gül, Kızılot beldesi sınırları içerisinde bulunan ATO sitesinin büyük bölümünün de sular altında kaldığını bildirdi.
Karaöz Köyünde ise Nifrit Deresini besleyen Değirmen Deresi ve Gökböğet Deresinde suların yükselmesi sonucu 400 dönüm araziyi su basarken, su bazı evlerin girişlerine kadar geldi. 

-KAYMAKAM TÜRKOĞLU-

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu da gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Yağışın bu hızla devam etmesi halinde Antalya-Konya ve Manavgat-Alanya karayolunu gece saatlerinde geçici süreyle trafiğe kapatabiliriz' dedi.
Manavgat Irmağında taşkın riski olmadığını belirten Kaymakam Türkoğlu, bazı köylerde taşkınların meydana geldiği söyledi. Kaymakam Türkoğlu, Meteorolojiden alınan bilgiye göre, saat 03.00'e kadar yağmurun şiddetli şekilde devam edeceğine işaret ederek, Karpuz ve Alara çaylarında da suların yükseldiğini bildirdi. 
14.12.2010 18:38:21
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile