İlçe tarımında zeytinciliğin narenciyeden sonra ikinci sırada yer aldığı bilgisini veren Eski, 2005 yılında 14 bin dekar alanda zeytin üretimi olduğunu bunun 5 yıl gibi kısa sürede 21 bin 812 dekara çıktığını kaydetti. Eski, "Bölgenin iklim ve coğrafi yapısı kaliteli ve nitelikli zeytin üretimine çok elverişli. İlçemizde meyve veren 125 bin 875 adet meyve veren zeytin ağacı bulunmakta. 606 bin adeti de 2 yıl içinde ürün vermeye başlayacak. Bölgenin toprak, iklim, ısı ve coğrafi yapısı Gemlik ve Ayvalık türü zeytin üretimine uygun. Hedefimiz çok kısa süre içinde Manavgat'ta 25 bin dekar alanda zeytin üretimi gerçekleştirmek. " diye konuştu.
Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de geçen yıl başlattıkları '1 milyon zeytin fidanı dikelim' kampanyasının devam ettiğini söyledi. Metin, bölgede zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için yetiştiriciye her konuda destek olduklarını belirtti.
Doğan Zeytin Yağı Fabrikası Sahibi Doğan Barut ise Antalya bölgesinde en kaliteli ve ihracata yönelik zeytinin Manavgat'ta yetiştiğini bildirdi. Barut, ilçede zeytin üretimini yaygınlaştırmak için köy ve beldeler de çiftçileri bilinçli üretim için eğitim seminerlerinin yaygın hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Taşağıl Orman İşletme Müdürü Zeki Tuncer de yazın yanan 14 bin hektar ormanlık alanın yüzde 25'ine yangına dayanıklı fidan dikimi yapacağını söyledi. Yanan ormanlık alanları Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Tesisi Projesi (YARDOP) ile yeşillendireceklerini belirten Tuncer, ilk etapta 100 bin zeytin fidanı dikeceklerini söyledi. YARDOP'la Taşağıl'da zeytin üretimini ilk sıraya getirmek istediklerini belirten Tuncer, böylece köylünün yeni gelir kapısı olmuş olacağını ifade etti. Tuncer, "Zeytin yetiştirmek isteyen çiftçilerimize her türlü desteği vereceğiz. Bölgenin arazi yapısı zeytin, harnup(keçi boynuzu), defne, ceviz, dut ve badem yetiştiriciliğine çok uygun. Özellikle Ayvalık türü zeytin bölgenin iklim yapısına çok uygun." diye konuştu.