Manavgat'taki Şiddetli Yağış

Manavgat ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından 290 çiftçinin ekili alanları için hasar başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yağış sonrası maddi hasar meydana gelen yerlerde çalışmalarını önemli ölçüde tamamladığını söyledi.

Çalışmaların sürdüğünü anlatan Metin, yağıştan en fazla Denizyaka, Denizkent, Parekende, Büklüce, Bereke, Çakış ve Taşağıl'ın zarar gördüğüne değindi.
Bölgede son 25 yılın en kuvvetli yağışının yaşandığına işaret eden Metin, şöyle konuştu:
"290 çiftçimizin ürünü yağışta zarar gördü. En fazla maddi hasar ise pamukta oldu. Oda olarak maddi zararla ilgili çalışmalarımızı ilgili bakanlık ve kuruluşlara ilettik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçinin maddi hasarını karşılayacağına inanıyoruz. Maddi hasarın ne kadar olduğu tam olarak bilinmiyor."
Metin, ilçede meydana gelen sel felaketinin ardından, Şanlıurfa'dan pamuk toplamak için bölgeye gelen mevsimlik işçilerin de zarar gördüğünü, işçilerin büyük bölümünün işsiz kaldıklarını bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile