Manavgat'taki Yanginda Evi Kullanilamaz Hale Gelen Aile Yasadiklarini Anlatti

Üç çocuk annesi Saniye Ay: 'Can kaybimiz olmadi ancak hayatimizi zor kurtardik. Sulama borularimiz yandi, evimiz kullanilamaz hale geldi' Yanginda horozu telef olan 13 yasindaki Musa Ay: 'Ellerimle beslerdim, gördügünde pesimden ayrilmazdi, benimle vakit geçirirdi. Yangindan sonra ilk kümese baktim, maalesef üzücü tabloyla karsilastim'

ABDULLAH DOGAN - Antalya'nin Manavgat ilçesindeki orman yanginindan etkilenen mahallelerden Sigircilar'da evi yanan aile, yasadiklarini anlatti.

Belenobasi Mahallesi Sigircilar mevkisinde yasayan 3 çocuk annesi Saniye Ay, AA muhabirine, önceki gün gündüz saatlerinde alevlerin köyün etrafini sardigini söyledi.

Ay, alevlerin, evinin bulundugu yamacin eteklerinden hizla yayildigini görünce dehsete kapildiklarini ifade ederek, "Alevler köye dogru inmeye baslayinca traktörle ailecek çiktik. Alevler evi sarinca yapacak bir sey yoktu. Ertesi gün sabah 08.00 gibi geldigimizde evimizin yandigini gördük. Can kaybimiz olmadi ancak hayatimizi zor kurtardik. Sulama borularimiz yandi, evimiz kullanilamaz hale geldi." diye konustu.

- Yangindan sonra hemen kümese kosmus

Ogullari Umut (6) ve Musa'nin (13) yanginda kümes hayvanlarinin telef olmasiyla büyük üzüntü yasadigini anlatan Ay, "Alli horozumuz öldü. 2 tavuk ve 1 horozumuz vardi, yandi. Oglum çok üzüldü. Yangindan sonra ilk buraya gelince kümese kostu ancak yanmis halini görünce üzüldü. Önceden 'Keselim oglum.' derdim kiyamazdi." dedi.

Musa Ay ise Ingiliz cinsi horozunu kaybettigi için üzgün oldugunu belirterek, "Maalesef kurtaramadik. Herkese saldirirdi ama bana bir sey yapmazdi. Ellerimle beslerdim. Gördügünde pesimden ayrilmazdi, benimle vakit geçirirdi. Yangindan sonra ilk kümese baktim, maalesef üzücü tabloyla karsilastim." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile