Mangal Atesi, Adana'nin Tescilli Ürünü Içli Köfteye Lezzet Katti

Usta Fatih Cavlak: 'Degisiklik olsun diye közde pisirmeyi deneyeyim dedim. Ayri bir lezzet çikti. Müsterilerime ikram ettim, herkese çok farkli geldi' Müsterilerden Ahmet Çetinkaya: 'Adana'nin içli köftesi normalde suda kaynatilarak pisirilir. Mangalda içli köfteyi ustam kesfetmis. Biz ilk defa burada yedik. Içli köfteye farkli bir tat katmis. Içli köfte biraz daha kizarmis oluyor, mangal tadi veriyor'

EREN BOZKURT - Damak çatlatan lezzetleriyle bilinen Adana'da, mangal atesinde sise takilarak pisirilen kentin cografi isaret tescilli ürünü içli köfte tadanlari hayran birakiyor.

Merkez Yüregir ilçesindeki bir restoranda, kentin tescilli lezzeti Adana içli köfte, klasik pisirilme yöntemi olan suda haslanmiyor veya yagda kizartilmiyor.

Usta Fatih Cavlak, sise taktigi içli köfteleri mangal atesinde pisirip, bazi yesillikler, yag ve baharat içeren özel sosla servis ediyor.

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle müsterilerin begenisini toplayan mangalda içli köfte, damaklara lezzet katiyor.

Restoranda, kent disindan gelen müsterileri de agirlayan ve günde 300-500 içli köfte satan Cavlak, siparislere yetismeye çalisiyor.

- "Öyle bir istahla yiyorlar ki o zevki ben yasiyorum"

Fatih Cavlak, AA muhabirine, 17 yildir kentte kebapçilik yaptigini söyledi.

Kebabin yani sira müsterilerinin begenisini kazanan mangalda içki köfteyi nasil yaptigini anlatan Cavlak, "Içli köfteyi genelde haslanmis olarak yerler. Ben közde yapiyorum." dedi.

Cavlak, içli köftenin iç harcina kendinden yagli koyun eti koydugunu belirterek, "Bulguru baharatlarken de içine dövülmüs dana eti koyuyorum. Zaten içinde et olmazsa bulguru sis tutmaz, düser. Baharatini özellikle kullanacagimiz zaman makineden çektiriyoruz. Taze olacak, kokusu içine sinecek. Bu çok önemli. Içli köfte için küllü ates olacak. Belirli bir asamada pistikten sonra firçayla yagliyoruz. Pisirdikten sonra sosuyla servis ediyoruz. Harika bir tat, ayri bir lezzet." diye konustu.

Müsterilerinin, mangalda içli köfteyi keyif alarak yemesinden mutluluk duydugunu vurgulayan Cavlak, söyle devam etti:

"Müthis bir sey, ayri bir zevk. Pisirirken, sise saplarken, elime aldigimda, hatta dolaba baktigimda bile zevk aliyorum. Ben yemek yemeyi severim. Degisiklik olsun diye közde pisirmeyi deneyeyim dedim. Ayri bir lezzet çikti. Müsterilerime ikram ettim, herkese çok farkli geldi. Inan su an yetistiremiyorum. Türkiye'nin birçok iline gidiyor. Sosyal medyada gören ariyor. Türkiye'nin her yerinden gelen var. Sabah bile içli köfteyi öyle bir istahla yiyorlar ki o zevki ben yasiyorum. Ben yiyorum gibi zevk aliyorum."

- "Özellikle mangalda içli köfte yemeye geliyoruz"

Müsterilerden Ahmet Çetinkaya ise kentin yemek kültürünün yüksek oldugunu ifade etti.

Genelde et ve ev yemeklerini tercih ettigini aktaran Çetinkaya, söyle konustu:

"Mangalda içli köfteyi bir tek burasi yapiyor. Bize özellikle mangalda içli köfte yemeye geliyoruz. Ustamizin da güzel bir sosu var. Biz uzun süredir geliyoruz, Adana'da meshur bir yer burasi. Adana'nin içli köftesi normalde suda kaynatilarak pisirilir. Mangalda içli köfteyi ustam kesfetmis. Biz ilk defa burada yedik. Içli köfteye farkli bir tat katmis. Içli köfte biraz daha kizarmis oluyor, mangal tadi veriyor. Biz Adana olarak mangalda olan her seyi yiyoruz. 'Denizden babam çiksa yerim.' lafini biz 'Mangalda pisen her seyi yeriz.' olarak söyleyebiliriz."

Müsterilerden Süleyman Çekçen de restorana tavsiye üzerine gittiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bir aksam yemeginde arkadaslarla oturuyorduk. Burayi tavsiye ettiler. Kendisine has bir lezzeti oldugunu, içli köfteye yeni bir hava kattigini söylediler. Biz de mangalda içli köfteyi denemek için geldik. Normal içli köfteden çok farkli. Biri suda kaynatilarak digeri mangalda yapiliyor. Ikisinin de kendine has ayri bir lezzeti var. Adana'da içli köfteyi böyle yapan baska bir yer yok. Herkese tavsiye ederim, mutlaka gelip test etsinler. Ben yerken çok keyif aldim."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile