bancı devletlerin platformu siyasi amaçları için geniş ölçüde kötüye kullanmalarını önleme konusunda ağır davranmakla ve yetersiz kalmakla suçladığı belirtildi.
Raporda, 'Sivil dürüstlük alanında, Facebook'un kısa vadeli kararlarının büyük ölçüde 'halkla ilişkiler' amaçlı alındığı herkesçe bilinen bir sırdır.' ifadeleri paylaşıldı.
KAPATILAN MİLYONLARCA SAHTE HESAP İFŞA EDİLMEDİ
Honduras, Azerbaycan, Hindistan gibi ülkelerde gerçekleşen yaygın siyasi manipülasyonların yeterince araştırılmadığı savunulan raporda, ABD, Brezilya ve İspanya'da da kapatılan milyonlarca sahte hesabın ifşa edilmediği yazıldı.
Raporda, Zhang'ın 'Biliyorum, ellerimde kan var' şeklinde ifadesinin yer aldığı belirtilirken, Facebook'un ABD ve Batı Avrupa dışındaki ülkelerin siyasi kaderini etkileyebilecek kötü niyetli faaliyetlerin sorumluluğunu reddettiği değerlendirilmesi yapıldı.
'SAHTE BEĞENİLER BUNLARA DAHİL DEĞİL'
Facebook Dürüstlük Başkan Yardımcısı Guy Rosen da Twitter hesabından, Zhang'ın rapordaki iddialarını hafife alarak, 'Biz küresel olarak en acil ve zararlı tehditleri önceliyoruz, 'sahte beğeniler' bunlara dahil değil.' ifadelerini paylaştı.
Buzzfeed'in haberinde, Zhang'ın şirketin öncelikleri ve yaygın şekilde devam eden manipülasyonlar hakkında yönetimle devam eden anlaşmazlıklar nedeniyle eylül başında Facebook'tan kovulduğuna da dikkat çekildi.
Manipülasyonun merkezi!
veri analiz şirketi Cambridge Analytica'nın milyonlarca Facebook kullanıcısının özel verilerine ulaştığı ortaya çıkmıştı. Veri skandalından sonra Facebook tarihinin en kötü dönemlerinden birini daha yaşadı. ABD Başkanı Donald Trump şiddet içerikli bir paylaşım yapması ve Facebook'un bunu silmemesinden sonra, birçok isim sosyal medya platformundan reklamlarını çekmişti. Bu olaylardan sonra Facebook yeni yeni toparlanıyor. Şimdi ise Facebook, küresel siyasi manipülasyonları önemsememek ve sahte hesaplara karşı yeterince önlem almamakla eleştirildi.