Manisa Ak Parti'den Alaşehir'de Referandum Çalışması

Referandum çalışmaları kapsamında her gün bir ilçeye giden AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, geçtiğimiz akşam Alaşehir ilçesinde vatandaşla bir araya geldi.

İftar sonrasında yapılan ziyarete İl Başkan Yardımcısı Mustafa Bilir, İlçe Başkanı Yaşar Çataldere, Alaşehir ilçe yönetim kurulu üyeleri ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. Başkan Arslan ve beraberindeki heyet, Alaşehir mahallelerinde kahve toplantısına katılarak vatandaşa referandumda yapılacak değişiklik hakkında bilgi verdi. Vatandaşın sorunlarını dinleyen Arslan, "Yapılacak olan bu anayasa değişikliği Ülkemizin bu günkü durumunu ele alırsak mevcut anayasa bugünü taşıyamayacak noktaya gelmiştir. Herkesin şahit olduğu gibi dönem dönem 12 Eylül anayasası nedeniyle meclis çalışamaz hale gelmiştir. Değerli arkadaşlar hepimizin canı gönülden çözülmesini istediği üniversitelerde kapalı kızlarımızın kardeşlerimizin okuması konusunu bildiğiniz gibi geçtiğimiz dönem meclise getirmiş, 411 oy gibi rekor bir oyla geçmiştir. Ancak CHP konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımış sizlerin oyuyla mecliste bulunan, sizin 411 tane vekilinizin yaptığı yasayı, sizlerin seçmediği 11 tane Anayasa Mahkemesi üyesi iptal etmiştir. Bunun neresinde demokrasi yada özgürlük vardır? Şimdi yapılacak olan düzenlemelerle artık mahkemeler çok fazla vesayetçi olmayacaklar. AK Parti olarak milletin yararına olarak çıkardığımız yasaları sizlerden aldığımız veklatle değiştiriyoruz ama gelin görün ki başkaları bunu iptal ediyor. Değerli dostlar hepimiz anayasa değişikliği mecliste görüşülürken neler yaşandığını kimlerin nasıl davrandığını gördük. Ne var ki bu gün referandumda hayır oyu çıkarmak için kimlerin yan yana çalıştığını yine her kesi görmekte. Şöyle bir irdeleyin lütfen kimler nu konuya hayır diyor ve bi nedenlerine bakın. İnanın elle tutulur bi nedenleri yok. Aslında bi nedenleri yok. Onlarda biliyorlar ki ak partinin yaptığı bu değişiklik Türkiye'nin önünü açacak tam anlamıyla demokrasiye geçiş süreci başlayacak işte birileri bundan rahatsız oluyor. " dedi.
Daha sonrasında şehir merkezinde esnafı dolaşan Ak Parti İl Başkanı ve beraberindeki heyet Alaşehirli vatandaşlarda neden "evet" denmesi noktasında bilgiler verdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile