Manisa Asilama Oraninda Nüfusa Göre Ikinci Sirada

Manisa Asilama Oraninda Nüfusa Göre Ikinci Sirada

Korona virüse karsi asilama çalismalarinda her geçen gün asi oranini artiran Manisa, en yüksek nüfusa sahip iller arasinda en çok asi uygulanan ikinci il konumuna yükseldi. Asilama oraninda da ilk 20 il arasinda olan Manisa’da ikinci doz asi olanlarin orani yüzde 75’in, birinci doz asi olanlarin orani ise yüzde 90’in üzerine çikti.

Manisa Il Saglik Müdürlügünce il genelinde yürütülen korona virüs asilama çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskan Yardimcisi Dr. Baris Ugur Ograsangil, Il Saglik Müdürlügü Kriz Koordinasyon Birim Sorumlusu Dr. Suat Özçevikel ve Turgutlu Ilçe Saglik Müdürü Dr. Bilgehan Hasyigit esliginde Turgutlu ilçesindeki asilama çalismalarina bizzat katilarak asilama çalismalarindaki son durum hakkinda açiklamalarda bulundu.

"Il nüfus oranlarinda Manisa ikinci sirada"

“Asi noktasinda Manisa’da çok büyük adimlar attik. Birinci dozda yüzde 90’in üzerindeyiz” diyen Ograsangil, “Dün itibariyle de ikinci dozda yüzde 75’in üzerine çiktik. Su anda 20 ilin arasina girmis durumdayiz. Il nüfuslarini dikkate aldigimizda il nüfuslarinda en yüksek ikinci nüfusa sahip olarak yüzde 75’i geçmis durumdayiz. Il Saglik Müdürümüz Doç. Dr. Emre Erkus’un talimatiyla çok sayida noktada asi faaliyetlerimizi yürütüyoruz" dedi.



"Etkin hizmet vermeye çalisiyoruz"

Manisa Il Saglik Müdürlügü Kriz Koordinasyon Birim Sorumlusu Dr. Suat Özçevikel ise, "Turgutlu’muza destek amaciyla baskan yardimcimiz ile birlikte Manisa’dan geldik. Turgutlu zaten çok iyi bir noktada. En uzak yere de erisebilelim diye gerekli çabayi ilçe müdürümüzle birlikte gösteriyoruz. Halkin ilgisi oldukça iyi. Biz onlara daha yakin olmak için mümkün oldugunca yakinlarinda durmaya çalisiyoruz. Onlarin çok oldugu yerlere ulasip daha etkin hizmet vermeye çalisiyoruz" diye konustu.



"Tüm halkimizi asilayacagiz"

Çalismalarin oldukça hizli bir sekilde devam ettigini ifade eden Ilçe Saglik Müdürü Dr. Bilgehan Hasyigit de, "Turgutlu’da Ortapark’ta hafta sonu da dahil olmak üzere 7 gün asi çalismalari yapilmakta. Ayni zamanda mobil asi uygulamasi yapmaktayiz. Pazar yerlerinde, Çarsamba Pazari’nda, Pazartesi Pazari’nda uyguluyoruz. Tüm halkimizi asiya davet ediyoruz. Daha duyarli olmalarini talep ediyoruz. Bizler de vatandasimiz asi oldukça seviniyoruz. Insallah bu katlanacak artacak ve tüm halkimizi asilayacagiz" seklinde konustu.



"Vatandasimiz asidan korkmasin"

Asi ekibinde yer alan Turgutlu Devlet Hastanesi Röntgen Teknisyeni Yücel Gün ise vatandaslara seslenerek sunlari söyledi:

"Asi ekibi olarak vatandasimiza yardimci olmak, hizlandirmak ve risk oranini düsürmek için buradayiz. Halkin ilgi orani çok yüksek biz de elimizden geldigince tüm gayreti gösteriyoruz. Halkimizin asidan korkmamasi, bir zararinin olmadigini aksine faydasi oldugunu bilmeleri gerekiyor. Zaten bunlari da kendilerine izah ediyoruz onlar da bunu anlayarak asilarini yaptiriyorlar."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile