Manisa Büyüksehir Belediyesinden Ev Sahibi Olma Imkani

Manisa Büyüksehir Belediyesinden Ev Sahibi Olma Imkani

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Spilkent Toplu Konut Projesi’yle ilgili bilgilendirme toplantisi gerçeklestirdi. Halkçi belediyecilik anlayisiyla hayata geçirilen projeye iliskin önemli açiklamalar yapan Baskan Zeyrek, “Dar gelirlinin ev almasinin imkansiz oldugu günümüzde biz aylik 20 bin TL ödemeyle halkimizin ev almasina imkan sagliyoruz” diyerek müjdeyi verdi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Sehzadeler ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde 177 hektarlik alanda planlanan Spilkent Toplu Konut Projesi’yle ilgili sürece dair bilgi vermek amaciyla toplanti gerçeklestirdi. Toplantida Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardimcilari Ali Kiliç, Ulas Aydin, Pinar Mine Hacialibeyoglu ile birlikte Manisali vatandaslar yer aldi. Manisa Büyüksehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen toplantida ilk olarak Noran Insaat Yönetim Kurulu Baskani Hadi Kocaman söz aldi. Hadi Kocaman, “Büyüksehir Belediyesi ile beraber baslattigimiz bu toplu konut projesi insallah Manisa’miza sadece toplu konut olarak degil, baska bir vizyon katmasi açisindan da büyük bir hareket olacak kanaatindeyim” ifadelerini kullandi.

Baskan Zeyrek, projeyle ilgili bilgi paylasti

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, halkin magdur olmamasi için Spilkent Projesi’nde adimlarin temkinli atildigini belirtti.

Baskan Zeyrek, “Sehzadeler ilçemiz Turgut Özal Mahallesi’nde 177 hektarlik alanda planlanan Spilkent projemizle ilgili akillardaki soru isaretlerini cevaplamak, olusan kaygi varsa gidermek, sürece dair bilgi vermek amaciyla bu toplantiyi düzenliyoruz. Seçim çalismamizda da göreve geldigimizde de sürekli vurguladigim bir konu vardi: Adaletli olacagiz ve 1 kurusu dahi lüzumsuz harcamayacagiz. Iste bu anlayisla halkimizi magdur etmemek için Spilkent Toplu Konut Projesinde de adimlarimizi temkinli attik” dedi.



“Mali disiplini saglanmis, insaat süreci güvence altina alinmis yeni bir süreci baslatiyoruz”

Manisa’da yepyeni bir döneme girildigini dile getiren Baskan Ferdi Zeyrek, “Bu yeni dönemde, konusmamin basinda da vurguladigim gibi, halkimizin kör kurusuna sahip çikmak adina hassasiyet gösteriyoruz. Mali disiplini saglanmis, insaat süreci güvence altina alinmis yeni bir süreci baslatiyoruz. Manisa Büyüksehir Belediyemizin istiraki olan Manisa Toplu Konut ve Yatirim A.S. firmamiz öncülügünde yürütülen toplu konut projemizde, daha önce her yil artan 5 yillik, yani 60 aylik bir vade sistemi yapilmisti. Her yil güncellenen faizlerle ödemeleriniz de artiyordu. Üstelik insaatlar bittiginde, evleriniz teslim edildiginde net degil; yaklasik, ortalama bir rakam söyleniyordu. Bildiginiz gibi, ülkemizin mevcut ekonomi durumundan kaynakli olarak, fiyatlar günden güne artiyor; faizler aydan aya yükselis gösteriyor. Biz bir risk aldik ve yildan yila artis gösteren taksitler yerine sabit kur uygulamasina geçtik. Bu uygulamayla da toplu konuta basvuran hemserilerimizin lehine sonuç doguracak çalismanin altina imza atmis olduk. Getirdigimiz sabit fark uygulamasiyla toplu konut projemize basvuran hemserimiz, evini aldiginda ne kadar ödeme yaptigini da net bir sekilde görmüs olacak. Yeni ödeme tablosunu olusturduk ve olusturdugumuz güncel tablolari Manisa Toplu Konut ve Yatirim A.S. internet sitesinden de halkimizla paylasacagiz. Süreci seffaf, hesap verebilir, denetlenebilir sekilde yürütüyoruz. Hemserilerimiz ayrica Kültür Merkezi giris katinda yarin, yani 26 Haziran Çarsamba günü sabahtan itibaren 28 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar 09.00-17.00 saatleri arasinda kuracagimiz danisma masasindan da bilgi alabilecekler. Hak sahipleri gerek online, gerekse de bizatihi yerinden takip ederek, insaat sürecinin bütün asamalarini görebilecekler. Biz burada Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak Manisali hemserilerimizin lehine olacak sekilde elimizi tasin altina koyduk. Bunu bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Evlerinizde güle güle oturmanizi diliyorum”

Spilkent Toplu Konut Projesi’nin kura konusuna deginen Baskan Zeyrek, “Kura konusuna gelindiginde ise yasanan gecikme bizden kaynakli degildi. Noter sürecinde, noter bizden 1 aylik süre talep etti. Yeni basvurularla birlikte bu 1 aylik süreci baslatmis olduk. Nasipse temmuz sonu itibariyle kuralarimiz çekilmis olacak ve aylik sabit ödemelerle yeni çekilen kuralarda insallah sizler de ev sahibi olacaksiniz. Bizde devamlilik esastir. Bizden önceki yönetimin baslattigi, temeli atilan Spilkent Projesi’ni tamamlamak da insallah bizlere nasip olacaktir. Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak bu projenin teminati kesinlikle bizler olacagiz ve sizlere sabit ödeme ile hiçbir riskle karsilasmadan her ay ne kadar ödeyeceginizi bileceksiniz. Nasipse de 36 ay içerisinde evlerinizde güle güle oturmanizi diliyorum” diye konustu.



“Proje basvuru esnasinda toplanan ücretler güvence altinda”

Projeye basvururken hak sahipleri tarafindan ödenen ücretlerin güvence altina alindigini dile getiren Baskan Zeyrek, “Proje basvuru esnasinda toplanan ücretler vardi. Halkimizin bu parasi da güvence altinda. Toplanan paralar, Belediyemiz sirketi Manisa Toplu Konut ve Yatirim A.S. adina Spilkent Toplu Konut Projesi için açilmis olan vadesiz hesapta tutulmaktadir. Toplanan paranin islenmesi ya da faiz geliri söz konusu degildir. Bir diger soru isareti olan konu da kura tarihleriyle ilgili. Buna da açiklik getirmek istiyorum. Spilkent toplu konut projemizin talep toplama islemlerinin tamamlanmasinin ardindan seçim süreci yasadik. Göreve gelmemizle birlikte proje talep dosyalarini hiçbir vatandasimizin magdur olmamasi ve tüm sürecin seffaf bir sekilde ilerlemesi adina detayli bir sekilde inceliyoruz. Toplanan taleplerin yogun olmasi, basvuruda verilen evraklarin kurumlardaki teyit sürelerinin uzamasina neden oluyor. Kura çekiminin saglikli bir sekilde yapilabilmesi için noter ile yaptigimiz görüsme sonrasinda ileri bir tarihe erteleme karari aldik. Dosyalarin incelemesi en kisa sürede tamamlanarak noter huzurunda kura çekilisini gerçeklestirecegiz. Yeni kura tarihlerini de belediyemizin internet sitesimanisa.bel.tradresinden ve Manisa Toplu Konut Yatirim sirketimizin sitesimanisatoplukonut.comadresinden duyuracagiz” dedi.



“Her sey Manisalilarin mutlulugu ve çocuklarimizin yüzlerinin gülmesi içindir”

Dairelerin sözlesmede yazan teslim tarihinde herhangi bir degisikligin sözkonusu olmadigini vurgulayan Baskan Zeyrek, “Özellikle vurgulamak isterim ki, kura tarihinin uzamasi, teslim tarihinin uzamasi anlami tasimiyor! Dairelerin teslim tarihinde; mülk sahipleriyle yapilan sözlesmeler ve ihale kapsamindaki baglayici maddelerden dolayi herhangi bir degisiklik olmayacak. Ben her yerde sunu vurguluyorum: Attigim her imzada Selendi’nin, Soma’nin, Demirci’nin dag köyünde yalinayak dolasan çocuklarin hakkinin oldugunu bilerek imza atiyorum. Ve halkimin emaneti olan her kurusun da pesinden kosuyorum. 5 yil boyunca da bu anlayisimiz böyle devam edecek. O açidan hiçbir vatandasimizin süphesi olmasin, her sey Manisalilarin mutlulugu ve çocuklarimizin yüzlerinin gülmesi içindir” diye konustu.



“1+1 dairenin ilk yildaki taksitleri 20 bin TL”

Baskan Zeyrek, 1+1 daire için ilk yildaki taksit ödemelerinin yalnizca 20 bin TL oldugunu belirterek, “Sag olsun Noran Insaat Sirketi’nin de bu konuda çok özverili davranisi oldu. Bizim Manisa Büyüksehir Belediyemiz ile beraber hem sizlerin hakkini korumak hem de müteahhit firmanin bu isi sürdürülebilir bir sekilde gerçeklestirmesi için güzel bir çalismamiz oldu. Mesela, 1+1’in ben sizlere fiyatini söyleyeyim. Siz de bunlari göreceksiniz. Aylik taksitimiz ilk yil için 20 bin TL, ikinci yil için 30 bin TL, üçüncü yil için 35 bin TL, dördüncü yilda 45 bin TL ve besinci yilda 50 bin TL aylik ödemelerle ve ara pesinat sistemi ile birlikte 1+1 daireye sahip olabiliyoruz” dedi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek konusmasinin tamamladiktan sonra vatandaslardan gelen sorulara yanit verdi. Sorularin yanitlanmasinin ardindan ise toplanti son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile