Manisa Büyüksehir'den Deprem Bölgesine Yem Destegi

Manisa Büyüksehir'den Deprem Bölgesine Yem Destegi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, depremin etkiledigi bölgelerde bulunan hayvan üreticilerine destek olmak amaciyla 50 ton hayvan yemini bölgeye gönderdi. Gönderilen yem desteginin yaninda çesitli ekipmanlar ve görev degisimi yapacak personel de araçlarla birlikte bölgeye hareket etti.

6 Subat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 siddetindeki iki büyük depremin ardindan bölgede yaralarin sarilmasi için çalismalar devam ediyor. Depremin yasandigi ilk andan itibaren Manisa Büyüksehir Belediyesi de bölgeye ekiplerini sevk ederek arama kurtarma çalismalarina destek vermis, yardimlarin ulasmasi için çalismalara katki saglamisti. Depremzedelere yapilan gida, barinma, kiyafet ve ihtiyaçlarin giderilmesi konusundaki yardimlarin yaninda bölgede bulunan hayvan üreticilerine de destek olmak amaciyla Manisa Büyüksehir Belediyesi bölgeye 50 ton yem gönderdi. Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk ile birlikte bölgeye gönderilecek olan yemlerin yüklenmesi çalismalarini takip ederken, kan degisimi olarak afet bölgesine gidecek olan yeni personellede bir araya geldi. Çalismalari takip eden Öztozlu’ya, Manisa Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay ve Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta eslik etti. Öztozlu, bölgede bulunarak çalismalara katki veren ekibin, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi’nin yeni ekibiyle yer degistirecegini belirterek, bölgeye gidecek personellere çalismalarinda basarilar diledi.

Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, yapilan yem destegi dolayisiyla tesekkürlerini iletirken, “Bugün Kahramanmaras ve Hatay bölgesine yem sevkiyati yapiyoruz. Bu sevkiyatlar devam edecek. Bugün finansmani tamamen Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan 50 tonluk yemi bölgeye gönderdik. Bugüne kadar üreticiler, esnaflar ve yem firmalarindan yaklasik 240 ton küçükbas ve büyükbas hayvan yemi bölgeye sevk edilmis oldu. Manisa Büyüksehir Belediyesi bu is için kamyonlarini da seferber etti. Bizim daha önceki sevkiyatlarimizda da Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin kamyonlarini kullanmistik. Hem bu nedenle hem de 50 tonluk yemin bölgeye sevkinden dolayi Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ve ekibine tesekkür ediyorum. Bölgeye yapilan yardimlarimiz devam edecek. Il Müdürlügü olarak orada bir seyyar mutfak kurduk. Gida yardimlarimiz var, soba desteginde bulunuyoruz. Bu yardimlarimiz devam edecek. Manisa Büyüksehir Belediyesi olmak üzere diger belediyelerden de bize destek geliyor, bu konuda tesekkürlerimi iletiyorum” dedi.



“Bu uzun bir maraton olacak, bölgeye yardimlarimiz devam edecek”

Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, yasanan deprem nedeniyle hayatlarini kaybedenlere bassagligi dileklerini iletirken yaralilara ise acil sifalar diledi. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün talimatlari ile ilk günden itibaren bölgede bulunduklarini belirten Öztozlu, “Su anda yaralari sarma vakti. Bütün ekiplerimizle bölgedeyiz. 295 personel ve 114 aracimizla birlikte bölgede hizmet ediyor. Biz diger afetlerde oldugu gibi bu felakette de milletimizin yaninda olmak için elimizden gelen çalismalari yapiyoruz. Daha önce yasadigimiz orman yanginlarinda ve sellerde, bölgede bulunan hayvan üreticilerine yem destegimiz olmustu. Burada toplam 50 ton yemi kamyonlara yükleyerek Hatay ve Kahramanmaras’a gönderdik. Bölgede bulunan ekiplerimiz de artik yorulmaya basladi.

Bölgedeki personelimizi geri çekiyoruz, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi’nin 20 kisilik ekibi bölgeye giderek kan degisimi yapacak. Arkadaslarimizin yolu açik olsun. Vakit birlik olma ve yaralari sarma vakti. Biz her zaman oldugu gibi Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün talimatlari ile depremzedelerimizin yaninda olacagiz. Bu uzun bir maraton olacak. Bu felaketin boyutlari çok büyük. Bir iki ayda sarilacak yaralar degil. Bizim yardimlarimiz belki 1 yil, 1 buçuk yil devam edecek. Insallah bu sinavi milletimiz ile birlikte veririz. Ben tekrar geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile