Manisa Büyüksehir'den MABEM Ögrencilerine Dijital Destek

Manisa Büyüksehir'den MABEM Ögrencilerine Dijital Destek

Egitime yönelik projelere öncelik veren Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Manisa Büyüksehir Belediyesi Egitim Merkezleri’nde egitim gören ögrencilere yeni bir hizmet sundu. Bu anlamda mevcut egitim sistemine ek olarak dijital olarak ögrencilere destek saglayacak olan “MABEM Kart” uygulamasinin tanitimi yapildi.

Her geçen gün yükselen basari çitasiyla Manisalilarin gözde egitim kurumlarindan biri haline gelen Manisa Büyüksehir Belediyesi Egitim Merkezleri, çalismalarinda teknolojik gelismeleri de yakindan takip ediyor. Bu çerçevede mevcut egitim sistemine ek olarak dijital olarak ögrencilere destek saglayacak olan “MABEM Kart” uygulamasinin tanitimi düzenlenen törenle yapildi. Manisa Büyüksehir Belediyesi Besot Konferans Salonu’nda yapilan tanitim törenine; Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ergün Aksoy, Baskan Danismani Nursel Ustamehmetoglu, daire baskanlari, MABEM yetkilileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan, “MABEM Kart” uygulamasi hakkinda ögrencilere bilgi verildi.

Daha sonra ise Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün bir konusma yapti.

Büyüksehir Belediyesi Egitim Merkezleri ögrencilerinin basarilarindan gurur duydugunu belirterek, konusmasina baslayan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “2007 yilinda Belediye Meclis karari ile Manisa Belediyesi Egitim Merkezi adiyla faaliyete baslayan egitim hizmeti, göreve geldigimiz 2009 yilindan itibaren üzerine titreyerek bugünlere getirdigimiz en önemli egitim faaliyetlerimizden bir tanesi oldu. Sosyal belediyecilik ilkesiyle sürdürdügümüz bu egitim hizmetlerimizde ögrenim gören evlatlarimizin basarisi, ailelerinin oldugu kadar, bizlerin de gögsünü kabartiyor. Yüzde 98’in üzerinde basarisiyla çocuklarimizi hayal ettikleri liselere ve üniversitelere hazirlayan MABEM’lerimizde daima ögrencilerimizin yaninda yer aliyor ve onlarin basarilari ile gurur duyuyoruz” dedi.

Ögrencilerin basarisi için titizlikle yürütülen çalismalara da dikkat çeken Baskan Ergün, “Manisa’mizin büyüksehir olmasiyla birlikte 17 ilçemizde hayata geçirdigimiz Manisa Büyüksehir Belediyesi Egitim Merkezlerimizde ögrencilerimize; zengin içerikli doküman ve yayinlarin temini, ögrenci basari takip analizleri, veli bilgilendirme programlari, aylik ve seri denemelerin uygulanmasi, ögrenci seviye gruplarina göre egitim uygulamasi, soru çözüm saatleri ve etüt hizmetleri veriyoruz. Egitim ögretim süreci içerisinde stres kontrol, basari ve motivasyon seminerleri, meslek tanitimlari gibi çesitli bilgilendirme toplantilariyla ögrencilerimizin motivasyonlarini en üst seviyede tutmaya da gayret gösteriyoruz. Bunlarin yaninda lise ve üniversite sinav sonuçlari sonrasinda rehberlik hizmeti vererek ögrencilerimizin uygun lise ve üniversitelere yerlesmelerine yardimci oluyoruz” dedi.

Basögretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde egitim ve ögretim çalismalarina büyük önem verdiklerini ifade eden Baskan Ergün, “Basta MABEM’lerimiz olmak üzere, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerimiz, kreslerimiz, MASMEK kurslarimiz, konservatuvarimizda verdigimiz egitimlerin yani sira vatanini ve milletini seven bireyler yetistirmeyi de kendimize ilke edindik. Çocuklarimizi ve gençlerimizi ailesine, vatanina, milletine saygili, Atatürk’ün izinde, tarihini ve geçmisini iyi bilen nesiller olarak yetistirmek gayesiyle çalisiyoruz ve çalismaya devam edecegiz” dedi.

Gelecegin teminati olan gençlere bu hizmetleri verirken, teknolojik gelismeleri de göz ardi etmediklerini belirten Baskan Ergün, “Bugün sizlerle bir arada olmamiza vesile olan MABEM Kart uygulamasi da bu düsünceyle hayata geçirdigimiz bir çalismadir. MABEM Kart Projemiz, egitim kurumlarimizda halihazirda devam etmekte olan mevcut egitim sistemine ek olarak dijital anlamda ögrencilerimize destek saglayacak. 4 farkli yayindan ve 8 farkli kaynak grubundan beslenen MABEM Kart’in içerisinde; konu anlatim kitaplari, soru bankalari, paragraf kitaplari ve kamp kitaplari, Z Kitap formatinda sunulacak. Ayni zamanda çevrim içi deneme sinavlariyla ögrencilerimiz istedigi her an kendi denemesini yapacak ve ilerlemesini takip edebilecek. MABEM Kart sayesinde ögrencilerimiz ekstra kaynak kitap almak zorunda kalmadan yüzlerce kaynak kitaba, milyonlarca soru havuzuna ve videolu çözüme ulasabilecek. Bu projemizi 5’inci sinif ögrencileri ile 12’nci sinif ögrencilerinin de dahil oldugu tüm MABEM ara sinif ögrencilerimizin kullanimina sunacagiz. Ayrica LGS-TYT-AYT ögrenci gruplarinin sinav stresini atmalari ve daha iyi motive olmalari için bir takim etkinlikler de sürpriz olarak kartin içerisinde yer alacak. Ögrencilerimiz mabemkart.com web sitesine giris yaptiktan sonra, MABEM Kart üzerindeki kod ile kayit olacak ve tüm hizmetlere erisebilecek. Insallah bu uygulamayla çocuklarimizin basarisini arttiracagiz ”ifadelerinde bulundu.

Uygulamaya sunulan MABEM Kart hizmetinin hayirli olmasi temennisiyle konusmasina son veren Baskan Ergün, sunlari söyledi: “Egitim hizmetlerimiz; göz bebegimiz diyecegimiz önem verdigim çalismalardir. Dolayisiyla bizlere emanet ettiginiz çocuklariniz bizim için degerlidir. Onlarin basarili bireyler olmasi için üzerimize ne düsüyorsa yapmaya haziriz. Sizin çocuklariniz bizim evlatlarimizdir. Onlarin basarilariyla gururlanacagiz, onlarin gelecege güvenle bakmasi için çalisacagiz. Bu duygularla MABEM Kart hizmetimizin hayirli olmasini diliyor, uygulamanin hayata geçmesinde emegi geçen danismanlarima, ilgili genel sekreter yardimcima, daire baskanima, idarecilerimize, ilgili firma temsilcilerine sahsim ve hemserilerim adina tesekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere isaret ettigi Muasir Medeniyetler Seviyesine ulasmanin yolunun egitim ve çalismaktan geçtigini iyi biliyoruz. Bu dogrultuda çocuklarimiza ve gençlerimize yönelik egitim desteklerimizin artarak devam edeceginden süpheniz olmasin”

Baskan Ergün, konusmasinin ardindan ögrencilere tek tek MABEM Kart’larini verdi, hatira fotograflari çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile