Manisa Büyüksehir'in Aricilara Destegi Sürüyor

Manisa Büyüksehir'in Aricilara Destegi Sürüyor

Aricilik ekonomisine destegini sürdüren Manisa Büyüksehir Belediyesi, "Manisali Aricilar Ana Arilarini ve Ari Sütünü Üretiyor Projesi" çerçevesiden Soma’da egitim çalismalarini baslatti. 20 kursiyerin katildigi ve 5 hafta sürecek olan egitimin 2 haftasi teorik, 3 haftasi ise uygulamali olarak gerçeklestirilecek. Egitim sürecinde kursiyerlerin kullanacagi aricilik malzemelerini tedarik edecek olan Büyüksehir Belediyesi, kursu basariyla bitiren kursiyerlere de istihdam amaçli arili kovan desteklemesinde bulunulacak.

Kirsal kalkinmanin saglanmasi adina çalismalarini tüm hiziyla sürdüren Manisa Büyüksehir Belediyesi, fidan, sera, damizlik koç, gölet, gübre gibi desteklemelerinin yani sira aricilik sektörünün gelisimine katki saglamak ve kaliteli bal üretimini arttirmak amaciyla da projelerine devam ediyor. Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetleri Dairesi Baskanligi’nin yürüttügü çalismalar çerçevesinde aricilarin kendi ana arilarini yetistirmesini saglamak amaciyla geçtigimiz yil baslatilan egitim faaliyetlerine Soma’da da baslandi. Soma Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Soma Halk Egitim Merkezi isbirliginde gerçeklestirilen egitim faaliyeti ile Soma’da 20 kursiyer kendi ana arilarini ve ari sütlerini üretebilecek. 5 hafta sürecek olan egitimin 2 haftasi teorik, 3 haftasi ise uygulamali olarak gerçeklestirilecek. Hüseyin Balkaya egitmenliginde gerçeklestirilen egitimlerde ayrica temel aricilik ve ari sütü üretimi konularinda da kursiyerlere bilgiler aktariliyor. Egitim sürecinde kursiyerlerin kullanacagi aricilik malzemelerini tedarik edecek olan Büyüksehir Belediyesi, kursu basariyla bitiren kursiyerlere de istihdam amaçli arili kovan desteklemesinde bulunulacak.

Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Hayati Aslan ve Halk Egitim Merkezi Müdürü Ismail Erdinç ile birlikte ana ari üretimi egitimine katilan kursiyerleri ziyaret etti. Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün selamlarini ileten Daire Baskani Yilmaz Usta, üreticilerin ana ari yetistirmesi, ari sütü ve diger ari ürünlerini üretmesinin önemli bir husus oldugunu ifade etti.

Daire Baskani Yilmaz Usta, "Geçen yil bu noktada ilk egitimi Salihli’de verdik. Akabinde Hayati Bey Soma’da da yapalim dedi.

Bundan sonra diger ilçelerimizde de bu egitim çalismalarimiz devam edecek. Bu egitimin uygulamali bir bölümü de olacak. Kursu basari ile tamamlayip sertifika almaya hak kazanan herhangi bir is kaynagi olmayan arkadaslarimiz için de ariciliga baslangiç seti olusturmayi planliyoruz" dedi.

Büyüksehir Belediyesi’nin aricilik sektörüne verdigi ve önümüzdeki süreçte vermeyi planladigi destekler hakkinda da bilgiler aktaran Daire Baskani Yilmaz Usta, "Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün önderliginde sektörün içinde olmaya ve sektöre destek olmaya kararliyiz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile