Manisa CBÜ Rektörü Ataç'tan 'Yapay Zeka' Açiklamasi

Manisa CBÜ Rektörü Ataç'tan 'Yapay Zeka' Açiklamasi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç yürütücülügünde, Disisleri Bakanligi Avrupa Birligi Baskanligi tarafindan Erasmus Plus projesi destekli “Artificial Intelligence Education for Children” baslikli proje kapsaminda düzenlenen “1. Ulusal Egitimde Yapay Zekâ Uygulamalari Kongresi” Harran Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç kongrenin onur konugu oldu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Harran Üniversitesi, MEB Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü, Sanliurfa Il Millî Egitim Müdürlügü ve Urfa Genç STEM Dernegi is birligiyle düzenlenen ‘1. Ulusal Egitimde Yapay Zekâ Uygulamalari Kongresi’ne Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, Sanliurfa Millet Vekili Zemzem Gülender Açanal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanliurfa Il Milli Egitim Müdürü Ismail Yapicier, Genç STEM Dernegi Baskani Mustafa Tasiyan ile akademisyenler ve ögretmenler katildi.

Açilis konusmalarini, kongrede onur konugu olarak yer alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Ulusal Egitimde Yapay Zekâ Kongresi Es Baskani Doç. Dr. Ragip Terzi, Genç Stem Dernegi Baskani Mustafa Tasiyan, Sanliurfa Il Milli Egitim Müdürü Ismail Yapicier, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal ve Sanliurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal gerçeklestirdi.

"Hayal edin hayalinizi tasarlayin"

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç tüm konuklari selamlayarak basladigi açilis konusmasina, üniversitenin mevcut durumu, sanayi-sehir-üniversite Is birligi üçgenindeki çalismalari ve uzaktan egitimdeki basarilarindan örnekler vererek devam etti. Egitim Fakültesi Dekani olarak görev yaptigi sürede ‘Kodla Manisa’ projesi ile baslayan serüvenin, geldigi bu noktadan ziyadesiyle mutlu oldugunu ifade eden Prof. Dr. Ataç, ‘Basimiza icat çikarmayin’ cümlesiyle yetisen bir nesilden ‘Hayal edin hayalinizi tasarlayin yaninizda biz variz’ cümlesine TÜBITAK’in destekleri ile evrildigini belirtti.

Ataç, yürütücülügünün tarafindan gerçeklestirildigi, proje koordinatörlügünü MCBÜ Teknoloji Fakültesi Yazilim Mühendisligi Bölümü Bilgisayar Donanimi Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Akin Özçift’in üstlendigi Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Milli Egitim Bakanligi, Urfa Genç Stem Dernegi birlikteliginde Türkiye’de ilki gerçeklesen Erasmus Plus Projesi kapsamindaki 1. Ulusal Egitimde Yapay Zekâ Uygulamalari Kongresi ile batidan doguya kurulan egitim is birligi köprüsünün gerçeklestigine dikkat çekti.

“Yapay zeka her alanda kullanilabilir”

Konusmasinin devaminda, yapay zekanin amacinin, insan zekasini bilgisayar araciligi ile taklit ederek bu anlamda bilgisayarlara belli ölçüde ögrenme yetenegi kazandirabilmek oldugunu vurgulayan Ataç, yapay zekanin çogunlukla insanlarin düsünme yetenegini, beynin çalisma modelini, doganin biyolojik evriminin modellemesi ile çalisan yöntemlerin tamami olduguna açiklamalarinda yer verdi. Yapay zekanin, egitim alanindan medikal alana, sanayiden tarima, tarimdan ulasima ve madencilige kadar akla gelen her alanda uygulamalarinin mümkün olduguna deginerek, üniversitelerde yaygin olarak kullanilan intihal programlari, kisiye göre test ve ödev ile ölçmede yasanan sorunlarin tamaminin çözümü ve açik uçlu sorularin puanlandirilmasi hususlarinda yer alacagi bilgisini paylasti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç konusmasinin sonunda tüm paydaslara tesekkür ederek, “Su anki birlikteligimizin gelecegin Türkiye’sine, genç nesillere bilim insanlarina hayirli olmasini diliyor, daha iyi projelerde birlikte olmak üzere hepinizi saygiyla selamliyorum.” ifadelerini kullandi.

1. Ulusal Egitimde Yapay Zekâ Uygulamalari Kongresi kapsamda; Türkiye’de ve uluslararasi platformda yapilan yapay zeka çalismalarinin egitimdeki örnek projelerin, ögretim uygulamalari sonuçlarinin akademik ve egitim camiasi ile paylasilmasi ve sonucunda yayginlastirilmasinin saglanmasi amaciyla, Erasmus, eTwinning, TÜBITAK, Yerel Kalkinma Ajanslari, Bakanliklar ve diger kurum ve kuruluslarca desteklenen projeler, yerel projeler ile okullarda gerçeklestirilmis örnek ögretim uygulamalari bildiri sunumu olarak gerçeklesecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile