Manisa CBÜ 'Siddetle Mücadele Projesi' Protokolünü Imzaladi

Manisa CBÜ 'Siddetle Mücadele Projesi' Protokolünü Imzaladi

Siddetle Mücadele Vakfi (HEGEM) ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin de içinde yer aldigi, 27 devlet üniversitesinin birlikte yürütecekleri “Insan Haklari ve Siddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetistirme Projesi" tanitim toplantisi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’in da katilimlariyla gerçeklesti.

11. Kalkinma Plani ve Insan Haklari Eylem Plani çerçevesinde, Ankara Çankaya’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Sosyal Tesisleri Konferans Salonunda hayata geçen toplantida “Böylesi bir projede kurumum adina aranizda bulunuyor olmaktan duydugum mutlulugu ifade etmek istiyorum.” sözleriyle konusmasina baslayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, hayata geçecek bu proje ile zorluklari iletisimle çözmenin yollarini ve bu yollarin kurumsallastirilmasinin adimlarinin atildigini ifade etti.

Insan olmanin sorumlulugu ile projenin gönüllü uygulayicilari olunmasi gerektiginin de altini çizen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç konusmasini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Insan haklari, insan olmanin kazandirdigi haklardir; baskasi tarafindan verilen bir söze ya da teminata bagli olarak ya da satin alarak elde ettigimiz haklar degillerdir. Insan haklari, insan olmamizin ve insan onurumuzun dogal bir sonucudur.” sözleriyle noktalarken sürecin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Tanitim Toplantisi, protokolün imzalanmasi ve proje paydas kurum ve kuruluslara tesekkür belgesi takdimiyle son buldu.

27 ilde baslatilacak ve bir yil içinde 81 ilde yayginlastirilacak “Insan Haklari ve Siddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetistirme Projesi" 3 ana kapsamda faaliyet gösterecek. Insan Haklari Danismani, Siddetle Sivil Mücadele Formatörü Yetistirilmesi ve Üniversitelerde Sosyal Arabulucu Koordinatörleri kurulmasi ayaklarindan olusan proje; toplumsal uzlasiyi tesis etmek, hukuk uyusmazliklari disinda kalan akrabalik, komsuluk, aile, isyeri, okul, üniversite gibi sosyal iliskilerden kaynakli ortaya çikan uyusmazliklarin çözümüne destek olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile