Manisa CBÜ Teknokent'te İki Yeni Ürün Geliştirildi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (Manisa CBÜ) Teknokent bünyesindeki Mars Dyntech firması tarafından düşük voltaj girişli inverter kaynak makinesi ile otomatik kaynak pensesi geliştirildiği bildirildi.

Teknokent'te düzenlenen toplantıyla Mars Dyntech firması tarafından geliştirilen yeni ürünler tanıtıldı.

Toplantıda kaynak makinesi hakkında bilgi veren firma yetkilisi Tamer Balkan, makinenin iş güvenliği yasalarına uygun olarak üretildiğini belirterek, geliştirdikleri makinenin, bilinen inverter kaynak makinelerinin, 12 ve 24 voltla çalışan tipi olduğunu kaydetti.

Aküye bağlandığı takdirde motor rölantide ise motor çalıştığı sürece kaynak akımının alınabildiğini ifade eden Balkan, şunları kaydetti:

"Bunun için geliştirilmiş, çarpılmayı, yanmayı engelleyici özel silikon gövdeli bir torçta meydana çıktı. Kesinlikle bir çarpılma ve enerji kaçağı bulunmamaktadır. Açık devre gerilimi normalde 50 voltun altındadır. Bu da insan sağlığı için yeterli bir seviyedir. Avrupa’ya gönderilecek ürünlerde dahi bu tip kriterlerin arandığı bilinmektedir."

Balkan kaynak makinesinin 8 senelik bir Ar-Ge sonucunda tamamlandığını ifade ederek, "Şu anda makine için 6 ülkeyle ön anlaşma yapıldı. Bu ülkeler, İspanya, Almanya, İtalya, İran, Fransa ve İngiltere. Seri üretime de Aralık ayından itibaren geçilecek." dedi.

Toplantıda geliştirilen otomatik kaynak pensesi de tanıtıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile